warzywa

Więcej o:

warzywa

  • Jakie warzywa jeść zimą?

    Przecier pomidorowy Warzywa surowe czy gotowane - jakie jeść? Warto wzbogacić swoje menu o przecier pomidorowy, który poza sezonem jest lepszą opcją niż surowe pomidory. Przecier może nie zawiera dużo witaminy C, ale na pewno jest najlepszym źródłem likopenu - silnego przeciwutleniacza

  • Apetyt na warzywa

    Wszystko polega na regularnym "narażaniu" kubków smakowych na specyficzny smak warzyw. Z badań naukowych przeprowadzonych na grupie dzieci ze szkół podstawowych wynika, że im częściej jada się nielubiane warzywa, tym szybciej zmysł smaku zaczyna je tolerować. Wystarczyło kilka miesięcy

  • Mrożone warzywa na patelnię - zdrowe, czy nie?

    To, czy z mrożonki "na patelnię" powstanie danie przetworzone, czy nie, zależy od składu samej mrożonki (i tego, co do niej dodasz). Jeśli na opakowaniu, w składzie produktu są tylko warzywa mrożone i przyprawy, to taki produkt jest (teoretycznie) nieprzetworzony, bo mrożenie

  • Warzywa - surowe, czy jednak gotowane?

    Dołącz do nas na Facebooku Wiele osób jest zdania, że surowe warzywa są zdrowsze od gotowanych. Argumentują to tym, że podczas gotowania tracą większość zawartych w nich witamin, zwłaszcza witaminy C, która rozpuszcza się w wodzie i jest wrażliwa na temperaturę. Już parę lat temu sprzeciwili

  • Warzywa na patelnię. Pomysł na zdrowy i szybki obiad

    jednak postawić na jedzenie i szybkie, i zdrowe. Poznaj właściwości, którymi charakteryzują się warzywa na patelnię. Warzywa na patelnię ? co to jest? Warzywa na patelnię to szybkie w przygotowaniu danie mrożone. Zawiera mieszankę różnych warzyw. W zestawach najczęściej znajdują się krojone w talarki ziemniaki

  • Egzotyczne warzywa, których MUSISZ spróbować!

    Okra (piżmian jadalny) To niepozorne, pokryte delikatnym meszkiem warzywo jest źródłem witamin z grupy B, witaminy C, magnezu, potasu oraz luteiny. Ponadto zawiera bardzo dużo rozpuszczalnego błonnika, który pomaga obniżać poziom złego cholesterolu i wspomaga odchudzanie. Okra dzięki swojemu

  • Masz chandrę? Jedz owoce i warzywa

    optymistyczne i pozytywnie nastawione do życia miały o 13 proc. wyższy poziom stężenia karotenoidów we krwi, niż osoby pesymistyczne. Naukowcy wierzą, że większe spożycie warzyw i owoców spowoduje wzrost karotenoidów we krwi, a tym samym przełoży się na wzrost optymizmu. "Sądzę, że jesteśmy blisko

  • Najbardziej zanieczyszczone warzywa i owoce [RAPORT]

    Zgodnie z zaleceniami dietetyków, każdego dnia powinniśmy spożywać pięć porcji warzyw i owoców. Coraz chętniej sięgamy więc po rozmaite sałatki i soki owocowo-warzywne, aby zapewnić naszemu organizmowi wszystkiego, czego ten potrzebuje, aby właściwie funkcjonować. Świeże warzywa i owoce

Copyright © Agora SA