bakłażan

Więcej o:

bakłażan

  • Bakłażan. Dlaczego warto go jeść?

    Bakłażan w naszej kuchni Bakłażan nazywany także oberżyną, psianką podłużną a nawet gruszką miłości, to niezwykle smaczne, fioletowe warzywo o sprężystej, miękkiej skórce. Jego podłużny kształt może niektórym przypominać cukinię, jednak charakterystyczny kolor i miąższ są nie do pomylenia

  • Bakłażan. Dlaczego warto go jeść?

    Bakłażan w naszej kuchni Bakłażan nazywany także oberżyną, psianką podłużną a nawet gruszką miłości, to niezwykle smaczne, fioletowe warzywo o sprężystej, miękkiej skórce. Jego podłużny kształt może niektórym przypominać cukinię, jednak charakterystyczny kolor i miąższ są nie do pomylenia

  • Fasolka szparagowa to najzdrowsze warzywo świata!

    , które chcą stracić na wadze. Kolejnym ważnym składnikiem, który występuje w bobie w znacznej ilości jest błonnik pokarmowy (6g//100g). Surowy bób zawiera substancje antyodżywcze, dlatego przed spożyciem musi zostać poddany obróbce termicznej. Bakłażan Bakłażan w istotnych ilościach zawiera tylko potas

  • Rowerem na podbój Gruzji

    Troje zwariowanych przyjaciół, których połączyła wspólna pasja. Swoją pierwszą wspólną zagraniczną wycieczkę rowerową zorganizowali pięć lat temu. Od tamtej pory co roku świat zwiedzają na dwóch kółkach. Agnieszka Koneczna, Magda Koneczna i Sławek Ważny rowerem zwiedzili już Belgię, Holandię,

  • Trzy przepisy na lunche od Anny Lewandowskiej. Zdrowo, smacznie i szybko!

    i pokrój cukinię. Dokładnie opłucz kurki. Przełóż wszystkie składniki do głębokiej patelni i dolej wodę. Duś przez kilka minut. Przełóż wszystko na talerz lub do lunchboxa, dodaj przyprawy i polej odrobiną oleju lnianego. Faszerowany bakłażan (dwie porcje) dwa bakłażany; dwie marchewki; por; ząbek czosnku

  • Sezon grillowy trwa w najlepsze! Sprawdź zdrowe i proste przepisy na grilla

    wszelkiego rodzaju przyprawy grillowe, ponieważ zabijają smak warzyw, który zwykłymi przyprawami można podkreślić. Jeżeli chodzi o szaszłyki, przyprawcie je: - solą i pieprzem, - suszoną natką pietruszki, - ziołami prowansalskimi. SKŁADNIKI: - bakłażan, - mozzarella, - pomidory, - świeża bazylia

  • Chcesz biegać szybciej? Jedz czosnek!

    , kilka godzin przed startem spożyj przynajmniej jeden ząbek czosnku. W wolne od pracy dni polecamy ci dodatkowo dwa przepisy. Docenisz je zczególnie w jesienne i zimowe dni: Przepis nr 1: Zupa czosnkowa ---> KLIK Przepis nr 2: Pieczony bakłażan z czosnkiem ---> KLIK Podobno już w starożytnym Egipcie budowniczym