błonnik
-
Jakie produkty bogate w błonnik warto jeść codziennie? Składnik ten to coś więcej, niż podkręcony metabolizm
Błonnik jest jednym z tych składników diety, o którym mówi się bardzo często w kontekście uczucia sytości i podkręcenia metabolizmu. Jakie ma jeszcze właściwości? Gdzie go szukać?
-
Gdzie szukać błonnika? W tych popularnych produktach jest go więcej niż w płatkach owsianych
Wiele osób, aby dostarczyć odpowiednią dawkę błonnika, praktycznie codziennie sięga po owsianki. Płatki owsiane to błonnikowe bomby, ale składnik ten dostarczy wiele innych produktów.
-
Dlaczego odchudzając się, trzeba jeść produkty z wysoką zawartością błonnika? Jest kilka powodów
Błonnik i odchudzanie - jedno z drugim ma naprawdę wiele wspólnego. Oto powody, dla których ten składnik powinien zagościć w twojej diecie, jeśli walczysz z nadprogramowymi kilogramami.
-
Co jeść, aby schudnąć? Te produkty są niezastąpione podczas zrzucania zbędnych kilogramów
Dieta odgrywa kluczową rolę w odchudzaniu, a to, co spożywamy, ma bezpośredni wpływ na naszą sylwetkę. Dzięki pełnowartościowym posiłkom nie tylko skutecznie schudniemy, ale też unikniemy efektu jojo. Zobacz, jakie produkty sprzyjają odchudzaniu.
-
Chcesz skutecznie schudnąć? Spróbuj magicznych właściwości błonnika. Dzięki niemu wspomożesz pracę jelit i przyśpieszysz metabolizm
Chcesz schudnąć, ale wciąż nie widzisz pożądanych efektów? Być może to odpowiedni moment, by wspomóc swój organizm dodatkową dawką błonnika. Błonnik witalny przyśpieszy metabolizm!
-
Męczą cię bolesne zaparcia? Jedz warzywa bogate w błonnik
Błonnik, inaczej błonnik pokarmowy, czyli włókno pokarmowe, jest bardzo ważnym składnikiem. Wchodzi w skład ścian komórkowych roślin, a w naszym organizmie odpowiada za wchłanianie cholesterolu czy obniżenie stężenia glukozy we krwi. Ale nie tylko...
-
Wspomaga odchudzanie, daje uczucie sytości. Ile błonnika powinniśmy jeść każdego dnia? Pytamy dietetyka
Błonnik jest w naszej diecie równie ważny, co witaminy i mikroelementy. Czuwa nad procesami trawienia, a tym samym ma ogromny wpływ zarówno na nasze zdrowie, jak i samopoczucie. Aby się nimi cieszyć, należy spożywać dużo pokarmów, które są bogate ...
-
Jak ugotować ryż, żeby miał mniej kalorii?
100 g ugotowanego białego ryżu ma 130 kcal. Naukowcy podpowiadają co zrobić, żeby nieco go "odchudzić" w trakcie gotowania. To prostsze niż myślisz.
-
Warzywa strączkowe. Wartości odżywcze i właściwości warzyw strączkowych. Jak rośliny strączkowe działają na odchudzanie?
Rośliny strączkowe są bardzo zdrowe. Ale to nie jedyna ich pozytywna cechą. Olbrzymią zaletą warzyw strączkowych jest także korzystny wpływ na zdrowie oraz figurą. O regularnym włączaniu warzyw strączkowych do diety mówią nie tylko dietetycy, lecz...
-
Ryż brązowy. Ile kalorii ma ryż brązowy? Jak go gotować?
Ryż jest podstawą żywienia aż połowy ludzi na świecie. Mimo że w Polsce jemy go wciąż okazjonalnie, to także u nas zyskuje na popularności. Częściej jadamy ryż biały. A to brązowy jest zdrowych i ma więcej cennych dla naszego organizmu właściwości.
-
Zabójstwo trzylatki z Poznania. Zapadł wyrok - najsurowszy od czasu zniesienia w Polsce kary śmierci
-
Zapadł drugi wyrok w sprawie Jerzego S. Aktor winny spowodowania niebezpieczeństwa w ruchu drogowym
-
Wpadka polityka PiS w programie na żywo. Prowadzący nie mógł uwierzyć [WIDEO]
-
Mateusz Morawiecki: "Zboże ukraińskie destabilizuje nasz rynek". Wyśle list do Ursuli von der Leyen
-
Papież Franciszek trafił do szpitala. Jest komunikat Watykanu
- Awantura w Ministerstwie Rolnictwa i Rozwoju Wsi. "Resort chce, by uczestnicy oddali telefony"
- Seryjny dawca spermy może być ojcem ponad pół tysiąca dzieci. Teraz ma kłopoty
- Minister Buda: "Eliminujemy użytkowanie wieczyste w Polsce". Projekt ustawy przyjęty
- Bicie dzieci, rozwód za zgodą biskupa i 10 lat za aborcję. Co jest w projektach 100 ustaw Mentzena?
- Kuria przeprasza za rekolekcje, ale wicekuratorka wie swoje. "Wyrwany z kontekstu fragment"