beta glukan

Więcej o:

beta glukan

  • Beta glukan. Błonnik, który zapobiega otyłości i likwiduje zmarszczki

    Jak beta glukan wpływa na nasz organizm? Spożywając pokarm bogaty w beta glukan, dłużej utrzymuje się uczucie sytości. Wykazuje także zdolność do wydłużania stężenia cholecystokininy, czyli hormonu odpowiedzialnego za hamowanie apetytu, dzięki czemu skutecznie pomaga w walce z nadwagą. Badania

  • 11 powodów dla których warto jeść grzyby

    poczucie sytości, a zarazem utrzymuje wysoki poziom metabolizmu i zapewnia sprawne trawienie . W ścianach komórkowych grzybów znajdziemy dwa rodzaje błonnika - beta-glukany i chityny, które zmniejszają apetyt. Beta-glukany zmniejszają wchłanianie cukru, produkcję insuliny

  • Energia przez cały dzień - 4 proste sposoby

    . 2. Jedz naturalne muesli Naturalne płatki z dodatkiem orzechów i owoców plus mleko lub jogurt to naprawdę idealny posiłek na początek dnia. Zawiera mnóstwo węglowodanów złożonych, witaminy z grupy B, i beta glukan, które zmniejszają insulinową odpowiedź organizmu na

  • Melasa ogranicza wchłanianie kalorii

    ), aminokwasów oraz biologicznie czynnych związków, m.in. beta-glukanu i polifenoli. Eksperci żywieniowi sugerują, by sięgać po nią zamiast białego cukru, od którego jest co prawda o połowę mniej słodka, ale rekompensuje to niepowtarzalnym ciekawym aromatem. Niedawne doniesienia dotyczące melasy przedstawiają ją

  • Jak zrobić domowe spa?

    , wypróbuj organiczny, lekki balsam z zieloną herbatą Love Me Green. Skin Caviar Luxe Souffle Body Cream to z kolei luksusowy krem, który dzięki ekstraktowi kawiorowemu, algom, kofeinie i beta-glukanowi wzmacnia barierę ochronną skóry, nawilża i ujędrnia. Dodatkowo kompleks botaniczny rozświetla skórę

  • Co jeść, by zapobiec zawałowi serca?

    czosnek i cebulę obniżające poziom złego cholesterolu i kwasów tłuszczowych we krwi, a zarazem podnoszą poziom dobrego cholesterolu, zwłaszcza cebula surowa. Polubmy też płatki owsiane , w których główny składnik obniżający poziom złego cholesterolu to beta-glukan, który ma także ogromny wpływ na