ryby

Więcej o:

ryby

  • Czyste wody - zdrowe ryby. Które ryby są najzdrowsze? Ranking

    Czyste wody ? zdrowe ryby Kiedy nasze wody są czyste, naturalnie ryby także są zdrowe i przepełnione wartościami odżywczymi. Dietetycy i lekarz biją od lat na alarm ? ryby powinny stanowić podstawę naszej diety. Podczas gdy statystyczny Japończyk zjada rocznie 65 kg ryb, przeciętny Norweg - 46 kg

  • Ryby morskie - dlaczego trzeba je jeść

    Populacje, których dieta obfituje w owoce morza, cieszą się zwykle znacznie lepszym zdrowiem niż te, których dieta jest uboga w ryby. Kiedy naukowcy zaczęli baczniej przyglądać się temu zjawisku okazało się, że tłuste, morskie ryby bogate są w wiele niezwykłych składników odżywczych. Eskimosi

  • Jedz ryby! Ale dlaczego?

    Dołącz do nas na Facebooku O tym, że ryby są zdrowe, wie każdy. Jednak nie wszyscy potrafimy odpowiedzieć na pytanie: dlaczego. Zawierają witaminy i nienasycone kwasy tłuszczowe, ale co to nam daje na co dzień? Nie wszyscy chętnie sięgają po śledzia czy makrelę więc mogą być potrzebne silniejsze

  • Najbardziej znana polska ryba? Po grecku!

    Ryba po grecku ? przepis tradycyjny Aby przyrządzić rybę po grecku potrzebujemy: 1 kg ryby (mintaj, dorsz lub inna najlepiej morska ryba), 1 jajko, 4 łyżki mąki, pół cytryny, 6 marchewek, po 2 pory i pietruszki, 1 seler, 3 cebule i przyprawy: ziele angielskie, pieprz, koncentrat pomidorowy, sól, 6

  • Czy wędzone ryby są zdrowe

    nowych dowodów na dobroczynne działanie ryb. To źródło kwasów omega-3, które wspierają układ krążenia, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, pomagają zmniejszyć ryzyko alzheimera, wspomagają proces uczenia się i zapamiętywania. Kwasy omega-3 powinny być też stale obecne w diecie osób

  • Halibut - przepyszna ryba pełna zdrowych składników

    Halibut - wartości odżywcze Halibut to bardzo dobra ryba, o wielu walorach, w tym również smakowych. Stanowi źródło pełnowartościowego białka, witamin z grupy B oraz fosforu, potasu, witaminy D oraz selenu i niacyny, która wpływa na prawidłowy wygląd skóry. Znajdziemy w nim sporo kwasów omega-3, a

  • Jak zrobić rybę po grecku? Ten popularny i prosty przepis zawsze się sprawdza

    Na pewno wszyscy dobrze znamy tę potrawę, która, już wkrótce, pojawi się w Wigilię na naszych stołach. Chociaż jest to danie wysokokaloryczne, wszyscy je uwielbiamy. Jeśli przygotujemy rybę po grecku na patelni teflonowej lub ceramicznej, będziemy mogli użyć do smażenia mniej oleju. Mimo dosyć

    MATERIAŁ PROMOCYJNY PR 
  • Dlaczego warto jeść ryby?

    Zalecenia a polskie realia Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) od lat nie zmieniła swoich zaleceń. Eksperci są zgodni - powinniśmy spożywać ryby dwa razy w ciągu tygodnia. W Polsce niestety do tej pory nie stosujemy się do tych wytycznych. Zaledwie 8 proc. Polaków pilnuje swojej diety na tyle

  • "Na ryby! W każdziuteńki wolny dzień..."

    nasze ciało zawiódł śmiało na Frascati, a potem nawet niech! - raz kozie śmierć - wykorzystał ze szczętem, to jednak musimy się skupić na rybach. Inaczej bowiem niż w piosence nie mamy tu leniwej rzeczki, ale ogromne, szumiące, głębokie morze, luksusowy jacht, złocista opalenizna i szeroki uśmiech. I czerwone