ryby

Więcej o:

ryby

  • Czyste wody - zdrowe ryby. Które ryby są najzdrowsze? Ranking

    Czyste wody ? zdrowe ryby Kiedy nasze wody są czyste, naturalnie ryby także są zdrowe i przepełnione wartościami odżywczymi. Dietetycy i lekarz biją od lat na alarm ? ryby powinny stanowić podstawę naszej diety. Podczas gdy statystyczny Japończyk zjada rocznie 65 kg ryb, przeciętny Norweg - 46 kg

  • Ryby morskie - dlaczego trzeba je jeść

    Populacje, których dieta obfituje w owoce morza, cieszą się zwykle znacznie lepszym zdrowiem niż te, których dieta jest uboga w ryby. Kiedy naukowcy zaczęli baczniej przyglądać się temu zjawisku okazało się, że tłuste, morskie ryby bogate są w wiele niezwykłych składników odżywczych. Eskimosi

  • Jedz ryby! Ale dlaczego?

    Dołącz do nas na Facebooku O tym, że ryby są zdrowe, wie każdy. Jednak nie wszyscy potrafimy odpowiedzieć na pytanie: dlaczego. Zawierają witaminy i nienasycone kwasy tłuszczowe, ale co to nam daje na co dzień? Nie wszyscy chętnie sięgają po śledzia czy makrelę więc mogą być potrzebne silniejsze

  • Najbardziej znana polska ryba? Po grecku!

    Ryba po grecku ? przepis tradycyjny Aby przyrządzić rybę po grecku potrzebujemy: 1 kg ryby (mintaj, dorsz lub inna najlepiej morska ryba), 1 jajko, 4 łyżki mąki, pół cytryny, 6 marchewek, po 2 pory i pietruszki, 1 seler, 3 cebule i przyprawy: ziele angielskie, pieprz, koncentrat pomidorowy, sól, 6

  • Czy wędzone ryby są zdrowe

    nowych dowodów na dobroczynne działanie ryb. To źródło kwasów omega-3, które wspierają układ krążenia, obniżają poziom złego cholesterolu we krwi, pomagają zmniejszyć ryzyko alzheimera, wspomagają proces uczenia się i zapamiętywania. Kwasy omega-3 powinny być też stale obecne w diecie osób

  • Dlaczego warto jeść ryby?

    Zalecenia a polskie realia Światowa Organizacja Zdrowia (WHO) od lat nie zmieniła swoich zaleceń. Eksperci są zgodni - powinniśmy spożywać ryby dwa razy w ciągu tygodnia. W Polsce niestety do tej pory nie stosujemy się do tych wytycznych. Zaledwie 8 proc. Polaków pilnuje swojej diety na tyle

  • Halibut - przepyszna ryba pełna zdrowych składników

    Halibut - wartości odżywcze Halibut to bardzo dobra ryba, o wielu walorach, w tym również smakowych. Stanowi źródło pełnowartościowego białka, witamin z grupy B oraz fosforu, potasu, witaminy D oraz selenu i niacyny, która wpływa na prawidłowy wygląd skóry. Znajdziemy w nim sporo kwasów omega-3, a

  • "Na ryby! W każdziuteńki wolny dzień..."

    nasze ciało zawiódł śmiało na Frascati, a potem nawet niech! - raz kozie śmierć - wykorzystał ze szczętem, to jednak musimy się skupić na rybach. Inaczej bowiem niż w piosence nie mamy tu leniwej rzeczki, ale ogromne, szumiące, głębokie morze, luksusowy jacht, złocista opalenizna i szeroki uśmiech. I czerwone