omega 3

Więcej o:

omega 3

  • Kwasy omega-3 zmniejszają apetyt?

    Kwasy omega-3 - działanie Już w szkole podstawowej, na lekcjach biologii uczymy się, że tłuszcze pomagają w pracy układom nerwowym i sercowo-naczyniowym. Chronią przed licznymi chorobami i stanowią budulec dla naszych tkanek i narządów wewnętrznych. Co jeszcze powinniśmy o nich wiedzieć? Zacznijmy

  • Cała prawda o kwasach omega-3

    Kwasy tłuszczowe omega-3 są nam konieczne. Niestety nasz organizm sam ich nie produkuje, więc musimy zadbać o to, aby były obecne w naszej diecie. Ciągłe doniesienia dietetyków są alarmujące ? Polacy spożywają zdecydowanie za mało tych związków. Ile więc powinniśmy dostarczać ich w swojej diecie

  • Olej lniany - doskonałe źródło omega-3 [4 PRZEPISY]

    i okładów stosowanych w przypadkach podrażnień skóry i innych jej chorób. Olej lniany: dobroczynny wpływ omega-3 Olej lniany zawiera 45 procent tłuszczu, w którym znajdują się kwasy omega-3, niezbędne w procesie transportowania lipidów we krwi, przede wszystkim cholesterolu. Dlatego też dzięki kwasom

  • Cztery przepisy, dzięki którym zrównoważysz poziom kwasów omega-3

    Kwasy omega-3 odgrywają ważną rolę w funkcjonowaniu naszego mózgu oraz serca. Dostarczane we właściwych ilościach wyposażają organizm w energię. Według eksperta "Serwisu Onkologicznego" kwasy te mogą mieć działanie przeciwnowotworowe i przeciwalergiczne. Jednym z najbogatszych źródeł tego składnika

  • Nasiona konopi. Źródło białka, kwasów omega-3 i witaminy E

    nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT) w idealnej proporcji kwasów omega-3 do omega-6 - 3:1. Pod tym względem porównywane są do siemienia lnianego, które również ma duże nasycenie kwasów omega-3 (w proporcji 4:1). Nie jesteśmy przyzwyczajeni do jedzenia ryb morskich i zdrowych olejów tak jak mieszkańcy basenu

  • Jedz ryby! Ale dlaczego?

    składników, między innymi pełnowartościowego białka,  jodu, selenu, witaminy D, i co najważniejsze wielonienasyconych kwasów tłuszczowych omega-3. Jak często powinniśmy je jeść? Ryby powinny gościć w naszym jadłospisie 2-3 razy w tygodniu. Pamiętajmy, że jak we wszystkim, ważny jest umiar i regularność