trawienie

Więcej o:

trawienie

  • Te przyprawy napędzą metabolizm i ułatwią trawienie

    swoja kuchnię w taki arsenał: www.swiatkwaitow.pl Cząber (czasem znany jako czubrica)- to przyprawa, która doskonale wpływa na trawienie. Jej smak jest idealny do różnych rodzajów fasoli oraz grochu. Można ją również śmiało dodawać do zup i różnego rodzaju sałatek warzywnych zatem jesienią mamy duże

  • Joga na lepsze trawienie [DO ZROBIENIA W DOMU]

    może wspomóc joga - chodzenie na zajęcia lub choćby opanowanie pojedynczych pozycji szczególnie pomocnych przy danej dolegliwości. Dzisiaj przedstawiamy ci pozycje jogi, które... poprawią trawienie. Spróbuj wykonać w je w domu. Połóż się na plecach, unieś nogi, wyprostowane ręce rozłóż na boki

  • Miodla indyjska. Poprawia trawienie, obniża cholesterol i redukuje stres

    między innymi przy wysokiej gorączce, malarii, w stanach zapalnych stawów, przy łupieżu. Jest doskonałym środkiem na problemy skórne i rany. Zadziała łagodząco przy zapaleniu płuc, przy problemach z trawieniem i reumatyzmem. Miodla oczyszcza krew, zmniejsza poziom insuliny i cholesterolu, a także zwalcza stres. Wiele osób

  • Truskawki wspomagają trawienie

    jest duża zawartość przeciwutleniaczy, które razem z witaminą C (ona również ma przeciwutleniające działanie) odpowiadają za dobroczynny wpływ tych owoców na zdrowie. Dobra wiadomość! Dowiedziono, że regularne spożywanie truskawek - poprzez spowolnienie procesu trawienia węglowodanów - powoduje obniżenie

  • Pieczywo chrupkie WASA. Produkt bogaty w błonnik, który reguluje trawienie

    błonnika w produkcie. Na 100 g pieczywa przypada go teraz aż 29 g! Główną zaletą błonnika jest korzystny wpływ na trawienie - usprawnia on pracę jelit oraz poprawia perystaltykę. Zawarte w błonniku związki nie ulegają rozkładowi w naszym organizmie, natomiast wiążą i usuwają zbędne lub szkodliwe substancje

  • Pora posiłku wpływa na trawienie. Naukowcy mają dowody

    Najnowsze badania przeprowadzone dzięki grantowi Early Career Research Grant z The Obesity Society dowodzą, że spożywanie jedzenia, zsynchronizowane z rytmami dobowymi, powoduje zmniejszenie się masy ciała i poprawia metabolizm. Jak należy to rozumieć? Śniadanie powinno spożywać się jak