dynia

Więcej o:

dynia

  • Dynia - co można z niej zrobić i jak wpływa na zdrowie?

    Dynia pieczona na rozgrzanie organizmu Na chłodne jesienne oraz zimowe wieczory świetnie sprawdzi się dynia pieczona. Może być ona między innymi dodawana do leczo, gulaszu, a także warto utworzyć z niej pyszne kotleciki. Należy przy tym pamiętać o tym, że dynia szybko staje się miękka

  • Pestki dyni kalorie - ile kalorii mają pestki dyni?

    Kalorie, jakie zawiera ten przysmak są jednak dość duże, dlatego trzeba jeść je w rozsądnych ilościach. W 100 gramach pestek dyni znajduje się aż 446 kalorii. Przekłada się to na 19 gramów tłuszczu, 54 gramów węglowodanów i 19 gramów białka. Bułka z pestkami dyni, która może zastąpić zwykłą bułkę

  • Dynia dla małego sportowca [3 przepisy]

    Zdrowotne właściwości dyni to wysoka zawartość witamin z grupy B (głównie B1, B2), witaminy PP oraz beta-karotenu, a także minerałów magnezu, fosforu, potasu, wapnia i żelaza. Dzięki wysokiej zawartości beta-karotenu dynia chroni nas przed chorobami nowotworowymi i chorobami serca. Dynie można

  • Energetyczny napój na jesień. Wykorzystaj właściwości dyni

    Dynia posiada szereg fenomenalnych właściwości, patrząc nawet z perspektywy biegacza. Po pierwsze - miąższ ma mnóstwo karotenu i witamin: A, B1, B2, C oraz całą gamę składników mineralnych. Po drugie - pestki posiadają cynk, który między innymi regeneruje organizm po treningu, witaminę B3

  • Kuchnia biegacza. Wegańskie przepisy z dynią

    Składniki: 1 cebula 1 marchewka kawałek dyni wielkości dłoni karton przecieru pomidorowego 2 łyżki oleju 1 łyżka ziół prowansalskich sól, pieprz 400g ugotowanego makaronu 1 szklanka ugotowanej białej fasoli Jaś Wykonanie: W garnku rozgrzej olej i zrumień na nim cebulę. Dodaj pokrojoną w kostkę

  • Przepis na pyszną zupę z dyni z imbirem - zdrowie i pełnia smaku!

    Zupa z dyni ? przepis, który zawsze się sprawdza Jeżeli chcesz ugotować prosty, szybki i tani posiłek, wówczas zupa z dyni krem to najlepsze rozwiązanie na jakie możesz postawić. Jest to obiad bardzo pożywny, smaczny, nietuczący, a przede wszystkim dostarczający bardzo wiele cennych składników

Copyright © Agora SA