szparagi

Więcej o:

szparagi

  • Komosotto z zielonymi szparagami

    witamin, minerałów, białka i dobrych węglowodanów. Zatem składniki (na dwie osoby): Szparagi ? pół pęczka, powiedzmy 7 sztuk Quinoa, amarantus, dziki ryż, z przewagą quinoa ? mała, 200 ml szklanka Odrobina oliwy Bulion ? około litra Cebula Łyżka masła Łyżka śmietany Świeżo mielony pieprz Kroimy szparagi w

  • 12 powodów, dla których warto jeść szparagi

    1. Nie tuczą - odżywiają! Są naprawdę niskokaloryczne, co dla wielu stanowi rekomendację niewymagającą dalszych wyjaśnień. 100 g tego delikatesu zawiera zaledwie 20 kcal. Kilogram szparagów, co jest porcją nie do pokonania w jednym podejściu, ma mniej kalorii od bułki z plasterkiem sera! Mimo

  • Szparagi. Mało kalorii, mnóstwo witamin! [3 FIT PRZEPISY]

    1. Krem z zielonych szparagów Składniki: 2 pęczki zielonych szparagów posiekana cebula cukrowa 2 ząbki czosnku 2,5 szklanki bulionu drobiowego 1/2 szklanki jogurtu naturalnego 1/2 pęczka bazylii 1 łyżka masła sól biały pieprz gałka muszkatołowa Przygotowanie: Szparagi opłucz i odetnij zdrewniałe

  • Sezon na szparagi rozpoczęty!

    Dlaczego warto jeść szparagi? Bo są smaczne. Bo są wykwintne. Bo są niskokaloryczne (tylko 18 kalorii na 100g) i pełne witamin i minerałów. Zawierają między innymi kwas foliowy, witaminy C i B oraz beta karoten, wapń, fosfor i potas. Zawierają też glutation, który wzmacnia odporność oraz inulinę

  • Szparagi na zdrowie i odporność małego sportowca. Przepisy dla dzieci

    Szparagi to istne bogactwo składników odżywczych, a przy tym zawierają niewiele kalorii (18 na 100g). W związku z tym są doskonałe dla wszystkich: skorzystają z ich dobroczynnych właściwości osoby walczące z nadwagą, jak i sportowcy w każdym wieku, którzy potrzebują dużej dawki mocy w postaci