makaron
-
Makaron jednak nie jest taki straszny? Dietetyk twierdzi, że to zdrowy element diety
Makaron nie ma najlepszej opinii - często mówi się o tym, że potrawy z jego wykorzystaniem zawierają mnóstwo kalorii, co nie sprzyja utrzymaniu linii. Nie wszyscy jednak mają takie podejście.
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Makaron o niskiej zawartości węglowodanów, który praktycznie nie ma kalorii? Poznaj Shirataki
Makaron Shirataki jest nie tylko niskokaloryczny, ale także bardzo sycący. Stanowi idealny zamiennik dla zwykłego makaronu.
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Zdrowo, szybko i smacznie - trzy przepisy na dania z makaronem w roli głównej
Makaron to doskonały pomysł na szybki obiad. Od wielu lat trwa spór, czy produkt jest tuczący. Przygotowany z właściwymi dodatkami może być naprawdę fit. Brakuje ci pomysłu na przyrządzenie makaronu? Te trzy przepisy urozmaicą twoje menu.
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Przepisy na zdrowe i szybkie dania z kaszy, ryżu i makaronu, które zapewnią długotrwałe uczucie sytości
Węglowodany złożone są istonym składnikiem zrównoważonej diety i stanowią podstawię wielu posiłków. Przedstawiamy przepisy na zdrowe dania, w których kasza, ryż i makaron grają pierwsze skrzypce.
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Węglowodany tuczą? Unikać ich czy nie?
"Nie jem węglowodanów, bo tuczą", "Jestem na diecie bez glutenu, bo wiesz. węglowodany", "To przez węglowodany tak wyglądam!" - też to słyszycie z każdej strony? Czy węglowodany faktycznie odpowiadają za nasze zbędne kilogramy?
-
Makaron i jego kaloryczność
-
Dieta makaronowa
Gdy myślimy o dietach odchudzających, najczęściej przychodzą nam na myśl dieta głodówka, czasem dieta rybna albo dieta 7-dniowa; prawie nigdy natomiast taka, która byłaby oparta na makaronach. Jak to, makaronach - gorączkują się zapewne już...
-
Makaron kalorie - ile kcal ma makaron?
Makaron to jeden z podstawowych produktów na naszych stołach. Czy jest kaloryczny? Niestety tak. Tradycyjny makaron z białej mąki zawiera w sobie duże ilości węglowodanów w formie oczyszczonej. Spożywany często i w nadmiernych porcjach może być...
-
Makaron ryżowy - więcej energii, mniej kilogramów [4 PRZEPISY w tym makaron z kurczakiem]
Makaron ryżowy otrzymywany jest z mąki ryżowej. Nie wymaga gotowania i polecany jest zwłaszcza tym osobom, które pragną unikać glutenu. Ten rodzaj makaronu nie zawiera konserwantów, pozbawiony jest chemii i sztucznych barwników, a ponadto jest...
-
Barilla - nakarmić człowieka z żelaza
W trakcie zawodów triathlonowych typu Ironman 70.3 uczestnicy spalają przeciętnie między 3500 a 4000 kalorii, czyli dwudniowe zapotrzebowanie energetyczne dorosłej osoby! Co powinien zjeść zawodnik, aby jak najlepiej przygotować się na tak...
-
Węglowodany - wróg czy przyjaciel osoby aktywnej?
Węglowodany mają złą opinię. Ile razy słyszeliśmy o diecie nisko węglowodanowej czy całkowitym wyeliminowaniu węglowodanów z diety. Jakie węglowodany powinniśmy jeść, jeśli jesteśmy aktywni? Gdzie je znaleźć? Wyjaśniamy!
-
Gluten - czy warto go wyeliminować z diety? W czym jest gluten?
Gluten wywołuje wiele kontrowersji. Niektórzy twierdzą, że warto go wyeliminować z diety, inni, że takie restrykcje nic nie zmienią. Anna Słomkowska z poradni Trójmiasto Dietetyk tłumaczy, gdzie występuje gluten, jak wpływa na nasze samopoczucie i...
-
Makaron - dziś możesz sobie zaszaleć!
Dziś Światowy Dzień Makronu. Mamy kilka propozycji dla tych, którzy zamierzają dziś świętować!
-
Niedogotowany makaron i zielone banany? Tak!
Nie tylko to co jemy, ma znaczenie dla naszego zdrowia i figury. Liczy się także sposób przygotowania oraz to, czy owoc lub warzywo są dojrzałe. Fakt, czy sięgamy po marchew gotowaną lub surową, oraz banana zielonego lub bardzo dojrzałego ma spory...
-
Mniej węglowodanów dla biegacza?
Należysz do wiernych wyznawców metody jadania przed dużym wysiłkiem posiłków obfitych w węglowodany? Badania opublikowane na łamach Exercise and Sport's Science Review wykazały, że to nie jest najlepszy pomysł. Herezja? A może jednak nie?