W dniach 7-9 sierpnia odbyła się po raz pierwszy w Polsce niezwykła impreza sportowa emocjonująca kibiców, a od uczestników wymagająca stalowych mięśni i jeszcze silniejszej woli walki - Herbalife IRONMAN 70.3 Gdynia.
Prawdziwy test wytrzymałości
Ironman 70.3 to odmiana trójboju dla naprawdę wytrzymałych - liczba 70.3 to suma wszystkich dystansów, które muszą pokonać zawodnicy, mierzona w milach. Przygotowując się do startu, sportowcy powinni spożywać w pierwszej kolejności węglowodany złożone , które są podstawowym składnikiem makaronu. Dzięki nim mięśnie mogą dłużej pracować wydajnie, ponieważ zawarta w makaronach skrobia nasila syntezę glikogenu, czyli substancji magazynowanej w mięśniach i w wątrobie, z których korzysta organizm przy ciężkim wysiłku fizycznym.
Barilla - solidny zastrzyk energii
Po nadludzkim wysiłku wszyscy zawodnicy, którzy stawili się w Gdyni, aby zmierzyć się ze swoimi słabościami w morderczym, weekendowym upale, mieli okazję posilić się na stoisku marki Barilla.
Im i innym gościom eventu zostały zaserwowane oryginalne włoskie makarony z pszenicy durum w towarzystwie pysznych sosów Barilla. Ta rodzinna, włoska marka z długoletnią tradycją chętnie angażuje się w niestandardowe działania, jak Herbalife IRONMAN 70.3 Gdynia, promując zdrowy styl życia i zróżnicowany jadłospis.