Dużo osób rezygnuje z ostatniego posiłku dnia. Powodem jest obiad o zjedzony o późniejszej porze, czy druga zmiana w pracy, po której jedyne, o czym marzymy, to sen. Nie powinno się mimo wszystko z niego rezygnować! Jeśli nie masz pomysłu na smaczną, lekką i pożywną kolację, zapoznaj się z przepisami zaproponowanymi przez specjalistkę od zdrowego stylu życia - Ewę Chodakowską.
Pasta z Cieciorki i tost ( 320 kcal)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Gotujemy cieciorkę. Odsączamy i miksujemy z wodą, oliwą, czosnkiem, sokiem i przyprawami. Dekorujemy poszatkowaną natką pietruszki. Chleb opiekamy, może być w piekarniku lub tosterze. Przygotowaną pastę jemy z pieczywem.
Sałatka z pomidorem i serem feta (332 kcal)
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kroimy pomidor na plasterki, Dodajemy kawałki sera i przyprawiamy. Sałatkę układamy na rukoli, posypujemy pestkami dyni. Skrapiamy sałatkę oliwą. Podajemy z pieczywem.
Pieczony Kalafior z zielonym Pesto (330 kcal)
Sposób przygotowania:
Miksujemy oliwę, wodę, szpinak, przyprawy i sezam. Różyczki kalafiora wkładamy do naczynia żaroodpornego i polewamy sosem. Lekko skrapiamy wodą i pieczemy przez 15-20 minut w nagrzanym piekarniku do 180*C.