skrobia

Więcej o:

skrobia

  • Wygrywanie siłą woli: od upadku do zwycięstwa [WIDEO]

    Zawodnik, który się przewraca bardzo często pociąga za sobą następnych, którzy biegną tak blisko, że nie są w stanie zareagować, ominąć go czy wyhamować. Ale żeby pozbierać się i jeszcze wygrać? To już rzecz niesłychana. Ale siłą woli można podobno zrobić wszystko... Heather Dorniden podczas

  • Kolagen Arthro Sprint. Chroni i regeneruje stawy

    °C do 25°C, z dala od światła, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Ostrzeżenia: Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety. Produkt nie zawiera skrobi, soli, glutenu, rozpuszczalników

  • Emocjonalne jedzenie - znasz ten ból?

    Przeprowadzone w 2010 roku badania (University of Michigan) dowiodły, że wzrost poziomu kortyzolu (tzw. hormon stresu) popycha ludzi do jedzenia i wybierania niezdrowych produktów. Właśnie dlatego, gdy jesteś zdenerwowany możesz mieć ochotę na batonik, pączka, lody i inne słodkie lub tłuste

  • Dieta bezglutenowa. Co możemy na niej jeść? Porady ekspertów

    (naturalnie bezglutenowa), ale w procesie produkcji może dochodzić do zanieczyszczenia glutenem (jeśli jest używany na terenie zakładu do produkcji innych wyrobów), czasem celowo dodawane są też składniki, które go zawierają (np. skrobia pszenna jako zagęstnik). Najlepiej szukać odpowiednich informacji

  • Jak ugotować ryż, żeby miał mniej kalorii?

    . Skąd taki pomysł? Istnieją dwa rodzaje skrobi: przyswajalna (zmienia się w glukozę i jest magazynowana w postaci tłuszczu) i oporna (nie jest trawiona i wchłaniana w jelicie cienkim człowieka). Dodany do gotowania olej i schłodzenie ryżu zmieniają jego skład chemiczny - powodują transformację skrobi przyswajalnej

  • Kukurydza - kalorie

    Kukurydza gotowana to ok. 100 kalorii w 100 gramach, a kukurydza konserwowa to ok. 103 kalorii w 100 gramach. Ziarna kukurydzy, zależnie od odmiany, zawierają 9-14 procent białka, 60-70 procent skrobi, 4-8 procent tłuszczu. Są bogate w witaminy z grupy B, jak również witaminy D, E, A i K