parmezan
-
Ser parmezan - król włoskich dań. Do czego dodawać parmezan i czym go zastąpić?
Ser parmezan to jeden z popularniejszych włoskich serów. Często nazwa ta jest nadużywana przez producentów, prawdziwy parmezan jest tylko jeden - jest to Parmigiano Reggiano. Pochodzi z Parmy i tylko tam może być wytwarzany. Co warto o nim wiedzieć?
MATERIAŁ PROMOCYJNY PR -
Ser parmezan a dieta. Ile kalorii ma ser parmezan? Można jeść go bezkarnie?
Parmezan to bardzo twardy ser, który postrzegamy wyłącznie jako włoski przysmak. Choć towarzyszy głównie kuchni śródziemnomorskiej obecnie jest to już bardzo popularny ser, który uzyskujemy z mleka krowiego. Jakie wartości odżywcze ma parmezan, il...
-
Ser parmezan - Właściwości, wartości odżywcze
Ser parmezan to jeden z najbardziej znanych włoskich serów. Należy do rodziny serów twardych typu podpuszczkowego. Wytwarzany jest z mleka krowiego. Ser ten pochodzi z centralnych Włoch, z regionu Emilia-Romania. Jest wiele metod podawania parmeza...