Anna Lewandowska zdradziła swój sposób na detoks organizmu

Anna Lewandowska podzieliła się na Instagramie przepisem na pyszny zielony sok. Trenerka dobrze wie, że to idealny sposób na lekkie oczyszczenie po świątecznym szaleństwie przy stole.
Zobacz wideo

Anna Lewandowska, żona naszego najlepszego piłkarza - Roberta Lewandowskiego, zapracowała na miano jednego z największych w naszym kraju autorytetów w dziedzinie aktywnego, zdrowego trybu życia. Regularnie dzieli się ze swoimi fankami nie tylko pomysłami na kolejne ćwiczenia i całymi planami treningowymi, ale takze przepisami na pyszne dietetyczne przekąski i potrawy. Przed świętami, na swoim blogu Healthy Plann by Ann, opublikowała przepisy na swoje ulubione potrawy wielkanocne: jajka faszerowane na zielono, babkę i mazurek. Podpowiedziała nawet jak samodzielnie, w prosty sposób przygotować w domu majonez w wersji light. Wszystkie jej kulinarne pomysły są sprawdzone, proste w przygotowaniu, zdrowe i lżejsze niż ich tradycyjne odpowiedzniki. Anna przywiązuje bowiem dużą wagę do tego, co trafia na jej talerz. Aby cieszyć się zdrowiem, masą energii i smukłą sylwetką, przestrzega zdrowej, dobrze zbilansowanej diety, do czego nieustannie zachęca także swoje fanki. Te z kolei przywykły już, że po świętach Anna zwykle publikuje na blogu lub Instagramie przepisy na detoks organizmu. Jej pomysły doskonale sprawdzają się po świątecznym szaleństwie jedzeniowym, pomagają oczyścić organizm. Tym razem zaproponowała przepis na zielony lekki sok z awokado, jabłka i pietruszki. Napój jest pełen witamin i błonnika, czyli wszystkiego tego, co naszemu organizmowi jest teraz najbardziej potrzebne.      

Składniki: 

  • avokado
  • jabłko zielone
  • pietruszka zielolna
  • cytryna
  • woda alkaliczna

Przygotowanie: 

Awokado obieramy, usuwamy pestkę z owocu, miąższ kroimy na kawałki i wrzucamy do blendera. Dodajemy zielone jabłko pokrojone w kawałki, natkę pietruszki, sok wyciśnięty z cytryny i wodę alkaliczną. Wszystkie składniki dokładnie blendujemy, aż napój uzyska idealnie gładką, aksamitną konsystencję. Najlepiej wypić go bezpośrednio po przygotowaniu - ma wtedy najwięcej cennych skałdników odżywczych i witamin. 

 
 
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.