zboże

Więcej o:

zboże

  • Kukurydza - popularne zboże na świecie

    Kukurydza - właściwości odżywcze Kukurydza jest popularną na świecie odmianą zbóż, choć jej pojedynczy kłos może ważyć 30-40 dag. Najczęściej spożywana jest jako gotowana kukurydza, kukurydza gotowana lub prażona, czy w postaci płatków, kasz i mąki kukurydzianej. Najbardziej rozpowszechniona

  • Amarantus - pełne białka zboże dla biegaczy

    Amarantus lub szarłat - bo o niego chodzi okrzyknięto zbożem XXI wieku, chociaż nie należy on do tej samej rodziny co żyto czy owies. W jego nasionach jest nawet więcej białka niż w mleku! W przeciwieństwie do znanych nam zbóż, to zawiera wszystkie niezbędne naszemu organizmowi aminokwasy. Ta cecha

  • Od wysypywania zboża są inni

    się do parlamentu, a śledztwo, w jaki sposób Wójcik znalazł się na liście Samoobrony, to sprawa drugorzędna. Pytam, bo ciekawi mnie, czy uznany trener Wójcik wysypie zboże na tory, zablokuje drogę albo mównicę sejmową... - Akurat od zboża są inni. Ja korzystam z niego, jedząc bułeczki albo inne wyroby piekarnicze

  • Co siedzi w jogurcie owocowym?

    CO SIEDZI W TWOICH ULUBIONYCH PRZEKĄSKACH? BIERZEMY POD LUPĘ SKŁAD I KALORYCZNOŚĆ MARSA, HOT DOGA I BURGERA. SPRAWDŹ! Jogurt 7 zbóż bakoma Skład: mleko pasteryzowane, wsad z ziarnami zbóż i brzoskwiniami [zboża (pszenica, jęczmień, żyto, owies, ryż, gryka, proso), cukier, brzoskwinie, otręby

  • Jaglany burger wegetariański dla ultrabiegacza

    Dziś kolejny przepis z książki Marka Zaremby "Jaglany detoks dla biegaczy". Książka jest do wygrania w naszym konkursie. Na zgłoszenia czekamy jeszcze do 15 sierpnia. A tym czasem, na zachętę, Jaglany burger wegetariański dla ultrabiegacza: Składniki na 2?4 porcje 1/2 szklanki czerwonej soczewicy

  • Amarantus - roślina XXI wieku [5 PRZEPISÓW]

    . Jest to grupa aminokwasów, które nie mogą być syntetyzowane w organizmie i uzupełniamy je jedynie odpowiednim pożywieniem. Najwyższą wartość białka osiąga amarantus zmieszany z tradycyjnymi zbożami, np. orkiszem czy płatkami owsianymi. Amarantus cechuje także duża zawartość błonnika. Jest ona trzykrotnie

  • Glutenowa dyskusja [felieton]

    Co to jest gluten? To mieszanina białek gliadyny i gluteniny. Występuje w pszenicy, życie i jęczmieniu. Jednak najwięcej ma go pszenica. Co więcej, współczesna pszenica mocno odbiega od tej, którą jedli nasi przodkowie, czy nawet nasi dziadkowie. To półkarłowate zboże, odporne na pleśń, suszę

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.