Deser na diecie? Nie wszystko stracone! Wypróbuj przepis Kourtney Kardashian

Kourtney Kardashian wie, w jaki sposób włączyć do diety coś słodkiego, co nie zrujnuje jadłospisu. Oto jeden z polecanych przepisów.

Kourtney Kardashian uwielbia czekoladę. Kardashiance zależy jednak na tym, by pozostać w świetnej formie, dlatego często szuka przepisów zastępczych, które pomogą odchudzić ulubione desery. Dzięki temu poznaliśmy przepis na pyszne ciastka w wersji fit.

Zobacz wideo Fani śmieją się z Kim Kardashian. Gwiazda ostro odpowiada na zarzuty i pokazuje, co skrywa w lodówce

Czekoladowe ciastka Kourtney Kardashian w wersji fit

Składniki na ciasto:

  • trzy szklanki mąki bezglutenowej;
  • jedna i 1/4 szklanki ciemnego kakao;
  • pół szklanki tapioki lub maranty trzcinowej (dostępne w sklepach ze zdrową żywnością);
  • dwie łyżeczki proszku do pieczenia;
  • pół łyżeczki soli;
  • dwie szklanki soku z trzciny cukrowej;
  • jedna i 1/4 szklanki oleju kokosowego rafinowanego, bezzapachowego i podgrzanego przed dodaniem;
  • 2/3 szklanki musu jabłkowego o temperaturze pokojowej;
  • dwie łyżeczki wanilii. 

Składniki na nadzienie:

  • pół szklanki organicznego tłuszczu do pieczenia;
  • dwie szklanki przesianego przez sitko cukru pudru;
  • łyżka ryżowego mleka;
  • pół łyżeczki wanilii.

Przygotowanie: połącz suche składniki na ciasto w misce i dokładnie wymieszaj. Odstaw je na bok. W mikserze połącz sok z trzciny cukrowej, ciepły olej kokosowy, lekko podgrzany mus jabłkowy i wanilię. Blenduj przez 2-3 minuty aż cukier się rozpuści. Następnie powoli dodawaj suche składniki do miksera, cały czas wykonującego obroty na niskim poziomie, aż ciasto się zetnie i wszystkie składniki dokładnie połączą. Wtedy ciasto zawiń w folię i wstaw do lodówki na 15-30 minut. W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 250 stopni. Wyjmij ciasto z lodówki i rozwałkuj je na dość cienki placek, z którego powykrawaj potem kółka. Umieść je na przygotowanych blaszkach i arkuszami do pieczenia. Piecz 7-10 minut. Potem ostudź. W międzyczasie zrób kremowe nadzienie. Ubij w mikserze tłuszcz z dużą prędkością, aż stanie się lekki i puszysty. Wtedy dodaj powoli cukier puder i mleko ryżowe, ubijaj aż się dokładnie połączą i pod koniec dodaj wanilię. Na połowę ostudzonych ciastek nałóż łyżką krem, a potem przykryj wierzch drugim ciastkiem. Tak przygotowane przysmaki wstaw do lodówki, aby masa porządnie zastygła.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.