inulina

Więcej o:

inulina

  • Inulina - Co to jest? Zdrowy zamiennik cukru

    Inulina - ten do niedawna mało znany składnik diety, ostatnimi czasy znajduje coraz powszechniejsze zastosowanie w przemyśle farmaceutycznym i spożywczym. Poza suplementami diety, jest wykorzystywany także przy produkcji szerokiego asortymentu żywności funkcjonalnej. Rosnąca popularność inuliny

  • Inulina. Naturalny prebiotyk, który obniża poziom glukozy we krwi

    Inulina - czym jest? Inulina jest oligosacharydem, który naturalnie występuje w łodygach, bulwach i kłączach roślin, takich jak: czosnek, por, cebula, czy karczochy. Warto jednak zaznaczyć, że do celów użytkowych najczęściej pozyskiwana jest z cykorii oraz topinambura. Ten składnik diety ostatnio

  • Chias Superfood Elixir białko, które skrywa super moc

    Elixir to idealne rozwiązanie dla osób, które żyją aktywnie i potrzebują energii. W jednej porcji znajdziesz 18g białka roślinnego i superfoods: mleko kokosowe, macę, lukumę, inulinę, baobab, siemię lniane, nasiona chia guaranę, naturalną kofeinę. Białko wspomaga wzrost masy mięśniowej, maca dzięki

  • Superfoods. Te produkty będą hitem w tym roku [TOP 5]

    organizm i przywróci zdrowie [ZASADY] Inulina to doskonały zamiennik cukru, który ma bardzo mało kalorii. Posiada wiele właściwości prozdrowotnych. Dobroczynnie wpływa na układ pokarmowy, a także skutecznie wspomaga proces odchudzania i poprawia kondycję organizmu. Ponadto obniża poziom glukozy we krwi

  • Za problemami gastrycznymi nie stoi gluten. Naukowcy odkryli winowajcę

    są także we fruktany. Fruktany podzielić można na dwie grupy. Do pierwszej z nich zalicza się między innymi inulina, asparagosan i kritesan. Druga to poan, phlean i pyrosan. Choć przeciętnemu człowiekowi naprawdę niewiele mówią te nazwy, ich działanie może mieć negatywny wpływ na działanie organizmu.

  • Syrop z agawy - zdrowy czy niezdrowy? Sprawdziliśmy!

    są gatunki Agave tequiliana i Agave salmiana. Agawa głównie kojarzona jest jako substancja słodząca, która wytwarzana jest głównie w Meksyku. Do pozyskiwania syropu wykorzystywany jest pień, który kształtem przypomina ananasa i waży od 25 do 75 kilogramów. Sok z agawy bogaty jest w skrobię i inulinę

  • Sezon na szparagi rozpoczęty!

    Dlaczego warto jeść szparagi? Bo są smaczne. Bo są wykwintne. Bo są niskokaloryczne (tylko 18 kalorii na 100g) i pełne witamin i minerałów. Zawierają między innymi kwas foliowy, witaminy C i B oraz beta karoten, wapń, fosfor i potas. Zawierają też glutation, który wzmacnia odporność oraz inulinę

  • Kurczak w towarzystwie karczochów i pomidorów

    Karczochy zawierają około 3% cukrów, 3% białka, tłuszcz i witaminę C. Ich wartość odżywcza nie budzi może zachwytu, ale ceni się je ze względu na zawartość cukru - inuliny, który może być spożywany przez chorych na cukrzycę. Ekstrakt z liści karczocha ma właściwości przeciwdrobnoustrojowe

Copyright © Agora SA