HCA

Więcej o:

HCA

  • HCA - najlepszy spalacz tłuszczu?

    Zawsze, bez względu na to czy przyjmujemy zwykłe suplementy diety czy wspomagamy się odżywkami powinniśmy czytać etykiety. To bardzo ważne, a często o tym zapominamy i zamiast wymarzonego efektu mamy efekt odwrotny. Dzisiaj skupimy się na HCA czyli wyciągu z garcinii cambodgi. Coraz częściej

  • Suplementy diety, które pomagają schudnąć

    metabolizmie lipidów i węglowodanów. Zazwyczaj przyjmujemy go w postaci tabletek. Podobnie zresztą jak kwas HCA, który pomaga walczyć ze wzmożonym łaknieniem na słodycze, oraz L-karnityna, która przyspiesza ona spalanie tłuszczu i radykalnie zmniejsza nasze

  • BCAA - co to jest i czy je warto stosować?

    węglowodany. Wniosek jest taki, że kupując jakikolwiek suplement diety musimy czytać jego skład bez względu na to czy jest z najwyższej półki czy z najniższej półki.  Zobacz też: HCA - najlepszy spalacz tłuszczu?

  • Aqua Slim - czy przyspieszy proces odchudzania?

    . Szczególnie ważny jest wyciąg ze skórki owocu, który zawiera kwas HCA - kwas hydroksycytrynowy. Dzięki tej substancji dochodzi do zahamowania lipogenezy, podczas której syntetyzowane są komórki tłuszczowe. Dodatkowo kwas HCA powoduje uczucie sytości, co pozwala wyeliminować podjadanie

  • Suplementy na odchudzanie - czy warto je stosować?

    spożycia, dla kobiet wynosi ono 25 g dziennie, natomiast dla mężczyzn 35 g. Na podstawie badań przeprowadzonych w Polsce, spożycie chromu wśród osób chorych na cukrzycę typu 2 jest na poziomie 36,2 - 58,7 g na dzień. Garcinina Cambogia (kwas hydroksycytrynowy HCA

  • Tabletki na odchudzanie - jakie powinny zawierać składniki?

    , natomiast dla mężczyzn 35 g. Na podstawie badań przeprowadzonych w Polsce, spożycie chromu wśród osób chorych na cukrzycę typu 2 jest na poziomie 36,2 - 58,7 g na dzień. Kwas HCA znajdujący się w owocu Garcinia cambogia ma silne właściwości spalające tłuszcz . Odpowiedzialny jest za hamowanie apetytu

  • Szkodliwe przyzwyczajenia

    (wielopierścieniowe węglowodory aromatyczne). Dodatkowo w mocno podgrzanym mięsie powstają szkodliwe HCA (aminy heterocykliczne). W ten sposób pyszne mięso staje się źródłem zagrożenia dla zdrowia. Rozwiązanie: wystarczy mięso najpierw marynować w marynacie z dodatkiem soku z cytryny