Składniki:
100 g płatków owsianych
35 g otrębów pszennych
60 g odżywki białkowej
2 jajka
3/4 szklanki mleka
2 łyżki oleju kokosowego
1 szklanka truskawek
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Przygotowanie:
Olej kokosowy rozpuszczamy i oddzielamy żółtka od białek. Roztrzepujemy żółtka z mlekiem. Płatki owsiane mielimy w młynku. Dodajemy je do miski z mokrymi składnikami. Dodajemy otręby, proszek do pieczenia, odżywkę białkową i pokrojone truskawki. Mieszamy. Dodajemy ubite białka i delikatnie łączymy łyżką. Następnie dorzucamy olej kokosowy i delikatnie mieszamy. Przekładamy do papilotek i pieczemy około 20 minut w piekarniku rozgrzanym do 170 stopniach, aż uzyskają złoty kolor.
Gotowe!
WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ .