superfoods

Więcej o:

superfoods

  • Superfoods - 12 hitów kulinarnych 2012 roku

    Sprawdź też superfoods 2013! 1. Dziki łosoś Fot. M&K Duklas / duklas.pl Powinien znaleźć się w naszej diecie ze względu na kwasy omega 3. One działają pozytywnie na zdrowie - wspomagają trawienie, zapobiegają miażdżycy i cukrzycy, dobrze działają na układ nerwowy, a także uszczelniają płaszcz

  • Superfoods. 10 produktów, które będą hitem tego roku

    Nie bez przyczyny algi są stałym elementem diety w Azji od tysięcy lat. Wodorosty to witaminowa bomba! Warto włączyć je do swojej diety i korzystać z ich cennych właściwości prozdrowotnych. Mają więcej witaminy C niż pomarańcze, dziesięć razy więcej wapnia niż mleko, osiem razy więcej żelaza niż

  • Superfoods - hity zdrowej kuchni

    Quinoa - po polsku komosa ryżowa - to sztandarowy punkt w diecie wegetarian. Bogata w pełnowartościowe białko o wysokiej zawartości aminokwasów egzogennych (czyli takich, których organizm nie wytwarza sam, a musi dostarczyć sobie z pożywieniem) jest doskonałą alternatywą dla produktów pochodzenia

  • Superfoods. Regeneracja na talerzu

    - Każde z superfoods, czy to jagody goji, acai czy nasiona chia mają swoje niepowtarzalne właściwości - mówi Anna Słomkowska, dietetyk medyczny i sportowy. Żadne z nich nie zapewni oczywiście wszystkich niezbędnych składników odżywczych, ale znajdziemy w nich skoncentrowaną dawkę witamin, kwasów

  • Zapomnij o zwykłam kakao! Nowym hitem jest to z dodatkiem superfoods

    Składniki: - 1 łyżka kakao - 1 łyżeczka proszku matcha - 200 ml mleka migdałowego - miód do smaku - imbir do posypania - syrop klonowy do smaku Przygotowanie: Wlej mleko migdałowe do garnka i podgrzej je. Do gorącego mleka wsyp matchę, kakao i dokładnie wymieszaj, żeby uniknąć grudek. Możesz

  • Superfoods. Te produkty będą hitem w tym roku [TOP 5]

    Jagody maqui pochodzą z Ameryki Południowej. Są wyjątkowo smaczne i wykazują liczne właściwości prozdrowotne. Z przeprowadzonych badań wynika, że posiadają one najwięcej przeciwutleniaczy spośród wszystkich owoców. Spożywa się nie tylko owoce, ale także łodygi oraz liście, które są odpowiednio

Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.