superfood

Więcej o:

superfood

  • Purasana - superfood i raw food dla zdrowia

    to pożywienie, które podgrzewane jest w temperaturach nieprzekraczających temperatury twojego ciała (maksymalnie 40°C). W ten sposób wszystkie najważniejsze składniki pozostają nietknięte - "życie" zachowane jest w pożywieniu - dzięki czemu mogą zostać optymalnie wchłonięte przez organizm. Superfood

  • Dlaczego nasiona Chia to superfood?

    coraz częściej królują rodzime owoce, warzywa i zboża. Teraz żywność ma być nie tylko smaczna, ale również odżywcza. Odpowiedzią na potrzeby konsumentów są superfoods. Koniecznie poznaj je bliżej! Terminem superfood określamy nieprzetworzoną żywność pochodzenia naturalnego. Jej głównym atutem jest wysoka wartość

  • Chias Superfood Elixir białko, które skrywa super moc

    Odżywka białkowa? ? tylko naturalnie! Poznaj CHIAS Superfood Elixir Dotychczas firma CHIAS znana była z produkcji zdrowych, płynnych przekąsek z nasionami chia. Wraz z początkiem sierpnia na rynku pojawiła się nowa seria produktów ? Superfood Elixir. Jest to połączenie doskonale zbilansowanego

  • Jamie Oliver: Jedzenie to lekarstwo

    przy okazji świetnie się bawić. Z pewnością nie ma na to jednego uniwersalnego sposobu, a błądzić jest rzeczą ludzką. Niemniej jednak kluczem do szczęśliwego życia zawsze okazuje się zdrowie. Nadrzędną ideą książki "Superfood na co dzień" jest więc pomoc w dokonywaniu właściwych wyborów w zakresie odżywiania

  • Polskie superfood! Czas wrócić do korzeni - oczyszczą i wzmocnią organizm

    Jeżeli chcesz wzmocnić swój organizm i jego wydolność - sięgnij po buraki. Są lekkostrawne, mają niewiele kalorii, za to całą gamę witamin. Buraki działają odkwaszająco - alkalizują nasz organizm, dzięki czemu zostaje mu przywrócona równowaga. To niepozorne warzywo pozwoli ci cieszyć się piękną

  • Siemię lniane czy nasiona chia? Jak wybrać dobry dla nas superfood?

    Nasiona chia od kilku lat biją rekordy popularności, jeśli chodzi o superfoodsy. Te niepozorne czarne ziarenka zawierają moc cennych składników odżywczych. Najczęściej dodajemy je do deserów. Nasiona lnu są z kolei rozpoznawalne po charakterystycznym orzechowym posmaku. Jakie są między nimi różnice?

  • Morwa biała. Zapobiega wzrostowi poziomu złego cholesterolu i odchudza

    Morwa biała - właściwości Niewielkie drzewa morwy wsytępują w wielu krajach Azji, Europy i Ameryki, a także w Polsce, gdzie sadzona jest w ogródkach i parkach. Wszystkie części morwy, a więc owoce, liście, gałązki czy też kora, były wykorzystywane już w starożytnej medycynie chińskiej, m.in. w