Blendery ręczne
To najtańszy rodzaj kuchennych blenderów, który dodatkowo zajmie najmniej miejsca w naszej kuchni. Jest wyjątkowo poręczny i przyda nam się w wielu sytuacjach. Do głównego elementu mocuje się końcówkę z ostrzem, które wykonane jest z nierdzewnej stali. Większość z tych modeli jest odporna na wysoką temperaturę, więc idealnie nadaje się na przykład do blendowania gorącej zupy.
materiały partneraBlendery kielichowe
Jeżeli masz trochę więcej miejsca, taki rodzaj sprzętu świetnie sprawdzi się w każdej kuchni. Blender jest umieszczony na solidnej podstawie i wyposażony jest w nierdzewne ostrza. Z pewnością posłuży przez dłuży czas i mocno ułatwi przyrządzanie wielu potraw.
materiały partneraBlendery z wieloma częściami wymiennymi
Jeżeli potrzebujesz urządzenia do wielu czynności w kuchni - wybierz blender z wieloma dodatkowymi akcesoriami. Ich noże wykonane są ze stali nierdzewnej i w kilka sekund potrafią rozdrobnić lub zmiksować większość produktów. Większość z nich posiada też nasadkę do ubijania i funkcję, która pozwala blendować gorące potrawy.
materiały partneraNa co warto zwrócić uwagę wybierając blender?
MOC
We wszystkich blenderach moc określana jest w watach. Pamiętaj, że im jest większa, tym lepiej. Jeżeli zależy ci na miksowaniu nie tylko miękkich produktów - wybierz taki, który będzie miał moc od 600 do 600 W.
ZASILANIE
Blendery zazwyczaj są zasilane prądem z sieci, ale na rynku dostępne są także urządzenia z wbudowanym akumulatorem, czyli bezprzewodowe. Warto o tym pamiętać, wybierając blender.
REGULACJA OBROTÓW
Umożliwia dopasowanie prędkości wirowania ostrzy do rodzaju produktów., dzięki czemu mamy możliwość uzyskania takiej konsystencji, jaka nam odpowiada najbardziej.
CZYSZCZENIE
Blendery ręczne mają wszystkie końcówki i akcesoria odłączane od głównego elementu, dzięki czemu łatwo jest je umyć. Z kolei część z modeli kielichowych ma bardzo wygodną funkcję szybkiego czyszczenia, co pozwala zaoszczędzić czas w kuchni.
Zobacz też inne blendery!