• Link został skopiowany

Dieta strukturalna. Sposób na odchudzanie dr Bardadyna

Dieta strukturalna jest prosta i przyjemna. Nie trzeba liczyć kalorii - wystarczy jeść zdrowo! Kluczem do sukcesu jest lista produktów stworzona przez autora diety, doktora Bardadyna. Produkty te zawierają maksymalną zawartość wartościowych dla naszego organizmu składników.
Dieta strukturalna
.

Główne założenia diety

Doktor Marek Bardadyn, ekspert w dziedzinie odżywiania i odchudzania , jest autorem diety strukturalnej. Dieta ta przede wszystkim pomaga odmłodzić i zregenerować organizm. Ponadto, będąc na diecie strukturalnej chudniemy – przyspiesza się przemiana materii, przez co masa ciała spada. Głównym założeniem tej diety jest spożywanie dużej ilość produktów z listy stworzonej przez dr Bardadyna. Produkty te są naturalne i mają wysoka zawartość składników odżywczych ( witaminy , przeciwutleniacze, składniki mineralna). 

Dieta strukturalna dla każdego

Dieta ta nie należy do tych, podczas których rezygnujemy z wszystkich przyjemności czy odmierzamy składniki co do grama i kalorii . Jest tak, ponieważ nie jest to dieta, która ma jedynie odchudzić - ma również oczyścić nasz organizm z toksyn . Stosować może ją prawie każdy - osoby, które chcą zadbać o siebie i swoje zdrowie lub takie, które chcą schudnąć. Doktor Bardadyn uważa, że można dietę tą również stosować, aby przeciwdziałać depresji, miażdżycy lub rozwojowi cukrzycy . Czas stosowania diety jest sprawą indywidualną. Po osiągnięciu celu można ją zakończy. Ważne jest to, że w trakcie diety strukturalnej nie liczysz kalorii!

Efekty diety strukturalnej

Dobrze stosowana dieta strukturalna prowadzi do utraty masy ciała, oczyszczenia organizmu z toksyn i obniżenia wieku biologicznego. Powinny również polepszyć się wyniki badań krwi i cholesterolu. Dieta strukturalna sprawi, że organizm się wzmocni, a co za tym idzie - poczujesz się lżej, twoje samopoczucie się poprawi i będziesz mieć dużo nowej, pozytywnej energii

Lista produktów polecana przez dr Bardadyna

Produkty zbożowe: kasza gryczana, płatki owsiane, zarodki pszenne, kasza jaglana , otręby pszenne, kiełki pszenicy

Tłuszcze: olej lniany , olej rzepakowy, oliwa z oliwek, masło

Owoce: awokado, jagody czarne, wiśnie, ananas, banan

Napoje: woda mineralna, zielona herbata , napar ze skrzypu, sok brzozowy, kakao

Warzywa: czosnek, kapusta , marchew, brokuł, rzeżucha

Orzechy i pestki: nasiona słonecznika, pestki dyni, siemię lniane , sezam, orzechy brazylijskie

Produkty białkowe: soczewica, jaja , soja, tofu, tuńczyk

Inne: melasa trzcinowa, gorzka czekolada , drożdże piwne.

Przepis na danie z diety strukturalnej

Frittata z cebulą i pomidorem
Frittata z cebulą i pomidoremwww.dietastrukturalna.pl

 Frittata z cebulą i pomidorem

Składniki:

- 2 jajka
- średnia cebula
- średni pomidor
- łyżeczka oliwy
- sól, oregano
- łyżka posiekanego szczypiorku
- kromka pieczywa razowego

Przygotowanie:

Cebulę obierz i pokrój w drobną kostkę. Podsmaż cebulę na oliwie na małej patelni z żaroodpornym uchwytem. Rozbij jajka do miseczki, dokładnie je wymieszaj z solą i wlej na patelnię z cebulą. Podsmaż chwilę aż jajka lekko się zetną od spodu. Zdejmij patelnię, połóż na jajkach 3 dość grube plastry pomidora, posyp oregano i wstaw patelnię na 5-10 minut do piekarnika nagrzanego do 200C. Podaj posypaną świeżym posiekanym szczypiorkiem z kromką pieczywa pełnoziarnistego.

Przepis pochodzi ze strony www.dietastrukturalna.pl.

Zobacz: Witarianizm. Surowa dieta oczyszczająca organizm

Dziękujemy za przeczytanie artykułu!

  • Link został skopiowany
Więcej o: