Okazuje się, że połączenie wina i czosnku bardzo skutecznie przyspiesza metabolizm i pomaga pozbywać się tkanki tłuszczowej! Sprzyja też wypłukiwaniu nadmiaru soli z organizmu, poprawia jego wydolność i pracę serca, oczyszcza krew i podnosi odporność.
Składniki:
12 ząbków czosnku
1 litr czerwonego wina
litrowy lub większy słoik
Sposób przygotowania:
1. Obierz czosnek i pokrój ząbki na ćwiartki.
2. Wrzuć do słoika i zalej go czerwonym winem.
3. Zamknij szczelnie słoik i postaw w nasłonecznionym miejscu.
4. Przez dwa tygodnie wstrząsaj miksturę 3 razy dziennie, ale nie otwieraj słoika.
5. Po upływie dwóch tygodni odcedź miksturę i wlej ją do ciemnej, szklanej butelki.
Przez następny miesiąc pij 1 łyżeczkę napoju 2-3 razy dziennie. Kurację możesz powtórzyć dopiero po 6 miesiącach.
Napój przyspieszy odchudzanie i wzmocni organizm - warto poczekać dwa tygodnie na to, aż będzie gotowy.
WIĘCEJ PODOBNYCH PORAD ZNAJDZIESZ TUTAJ .