Składniki:
1/2 szklanki dobrej jakości masła orzechowego
1/4 szklanki płatków owsianych błyskawicznych
1/3 szklanki płatków owsianych zwykłych
1/4 szklanki kiełków pszenicy
1/4 szklanki płatków kokosowych
1/2 łyżeczki cynamonu
1/4 szklanki mętnego soku jabłkowego
1/4 szklanki brązowego ryżu preparowanego
1 łyżka syropu klonowego
Przygotowanie:
Dodaj wszystkie składniki z wyjątkiem ryżu preparowanego do miski i dokładnie wymieszaj. Uformuj 16 kulek i każdą z nich obtocz w w ryżu preparowanym (możesz użyć też sezamu lub wiórek kokosowych). Kuleczki przechowuj w lodówce.
Ilość porcji: 16
Kalorie: 79 kcal na porcję
Tłuszcz: 4,8 g
Węglowodany: 6,3 g
Białko: 3,5 g
Fot. MARCIN URBAN fot: ShutterstockSmacznego!
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ