Składniki:
Sposób przygotowania:
Kaszę przepłucz 1-2 razy pod bieżącą, zimną wodą i ugotuj według przepisu na opakowaniu. Daktyle namocz przez około 1 godzinę w gorącej wodzie. Następnie zblenduj wszystkie składniki. Masę przełóż do kubeczków, włóż patyczek i wierzch posyp granolą oraz pokruszonymi orzeszkami. Włóż do zamrażarki na kilka godzin do schłodzenia.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wiśnie ugotować w wodzie z siemieniem lnianym, zblednować wszystkie składniki.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Kaszę ugotuj na mleku migdałowym, dodaj cukier koksowy i cynamon. Odstaw kaszę na chwilę i poczekaj, aż wystygnie. Zblenduj ugotowaną kaszę z musem kokosowym i niebieską spiruliną (ale można użyć też spiruliny zielonej). Na koniec dodaj jagody (można też użyć innych owoców).
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki zblenduj i pozostaw w naczyniu na 15 minut. Rozgrzej dobrze patelnię, rozpuść masło ghee i smaż placuszki (najlepiej na środku patelni). Uważaj, żeby placuszki się nie przypiekły za mocno, bo nie będą pulchne. Jeśli ciasto jest za gęste można dodać odrobinę mleka roślinnego lub jogurtu roślinnego. Placki podawać z dowolnymi owocami.
Zobacz także: Anna Lewandowska podpowiada, jak jeść, żeby czuć się dobrze