Składniki (sałatka):
Składniki (dressing):
Sposób przygotowania:
Opłucz ciecierzycę pod bieżącą wodą, wsyp do garnka z kminkiem, zalej wodą w proporcji 1:2 (ciecierzyca:woda), po czym zostaw do namoczenia przez całą noc (min. 12 godzin). Rano do wody, w której moczyła się ciecierzyca, dolaj tyle wody, aby uzyskać proporcję 1:3, i gotuj pod przykryciem ok. 80-90 minut. Pod koniec gotowania dodaj sól morską. Wodę odlej Awokado i ogórka obierz i pokrój w kostkę. W osobnym naczyniu wymieszaj wszystkie składniki na dressing. Włóż do miseczki ciecierzycę, ogórka i awokado, posyp świeżą bazylią, a na koniec polej dressingiem.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Marchew i jabłko obierz, następnie zetrzyj na tarce o cienkich oczkach. Wymieszaj z mąką, jajkami i szczyptą pieprzu. Placuszki smaż na rozgrzanym maśle klarowanym. Placuszki podawaj z masłem konopnym.
Składniki (dla 2 osób):
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki wystarczy zblednować i gotowe.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Cebulę obierz, pokrój w kostkę i podsmaż na oliwie. Bataty, pasternak i topinambury obierz, umyj i ugotuj z solą, pieprzem i resztą przypraw. Całość zmiksuj. Zupę posyp pestkami dyni.
Zobacz także: Przepisy na fit desery od Anny Lewandowskiej