Składniki:
Sposób przygotowania:
Żelatynę rozpuść w 2 łyżkach ciepłej wody. Następnie wymieszaj z mleczkiem kokosowym, wiórkami, sokiem z cytryny oraz cukrem kokosowym i chwilę podgrzewaj na małym ogniu. Do osobnego rondelka dodaj pokrojone w kostkę jabłko, podlej je wodą i gotuj. Pod koniec dodaj przyprawy. Do naczynia przełóż mus jabłkowy, następnie dodaj kokosowy mus. Całość posyp pokruszonymi ciasteczkami. Pychaaa!
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jajka ubij z cukrem na puszystą pianę. Masło klarowane rozpuść wraz ze 180 g gorzkiej czekolady. Wszystkie suche składniki połącz i wymieszaj. Dodaj maliny oraz żurawinę i całość wymieszaj. Ciasto piecz około 40 minut w 180°C. Odstaw do przestygnięcia, rozpuść pozostałą część czekolady i polej nią brownie.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Olej kokosowy oraz nasiona lnu chwilę podgrzej, dodaj pozostałe składniki (poza orzechami i czekoladą) i wymieszaj. Masę włóż na chwilę do lodówki, następnie dodaj posiekane orzechy oraz pokrojoną czekoladę i całość jeszcze raz wymieszaj. Uformuj ciasteczka i posyp je szczyptą soli morskiej. Ciasteczka piecz w 180°C przez około 15 minut.
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do miski włóż mąkę, żółtko, masło klarowane (z lodówki), sodę oczyszczoną, cukier kokosowy oraz wodę i ugniotłam ciasto. Następnie rozłóż je w okrągłej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w 180 stopniach około 20 minut. Dżem zmiksuj z owocami leśnymi, nasionami chia i syropem klonowym, połóż na wystudzony spód tarty i włóż do lodówki na 20 minut. Wierzch udekoruj malinami.
Składniki (dla 2 osób):
Sposób przygotowania:
Daktyle namoczyć w gorącej wodzie a następnie usunąć z nich pestki, włożyć do garnuszka i gotować na mleku ok. 10-12 minut. Dodać przyprawy i kakao. Zmiksować blenderem i jeszcze chwilę gotować. Na koniec dodać masło orzechowe i banany - jeszcze raz blendując. Przełożyć do kubka.
Zobacz także: Anna Lewandowska zdradza przepis na pyszne śniadanie. Jest banalnie proste w przygotowaniu