Najzdrowsze kulinarne trendy 2019 roku

Moda na zdrowy styl życia nieustannie trwa. Co chwile pojawiają się nowości, które podbijają Instagram oraz serca fit dziewczyn. Jakie produkty królować będą tego roku? Poznajcie najważniejsze trendy w zdrowej żywności roku 2019.

JOGA w domu dla początkujących

Lody z awokado

Po modzie na tosty z awokado oraz wszelkie smoothie, rok 2019 będzie należał do lodów z tego lubianego owocu. Jest to ciekawa odmiana po lodach na bazie węgla, które królowały podczas ubiegłorocznych wakacji. 

 

Probiotyki

Zdrowie zaczyna się w jelitach - tę zasadę stosuje coraz większa liczba ludzi, która prowadzi zdrowy styl życia. Probiotyki zmniejszają przepuszczalność jelit, pobudzają układ immunologiczny do działania, a przede wszystkim pomagają utrzymać prawidłową równowagę mikroflory jelitowej.

 

 

#sheetpandinner

Sheetpandinner to nic innego, jak przygotowywanie całego obiadu na jednej blaszce, wyłożonej zmoczonym papierem do pieczenia. Tak przygotowane mięso oraz warzywa ograniczają spożycie tłuszczu, znacznie odchudzając nasz posiłek. Ten hashtag już robi furorę na Instagramie.

 

Produkty z konopi

Po kosmetykach na bazie konopi, przyszedł czas na produkty spożywcze: białka, nasiona, herbaty, oleje, a nawet słodycze.

 

Egzotyczne owoce

Po jagodach goji, przyszedł czas na inne egzotyczne owoce. Szczególnie popularne będą owoce guawy, pitahaja, a także marakuja.

 
 
Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.