Dokładnie umyj 3 morele, przekrój, usuń pestkę, pokrój owoce na kawałki i wrzuć do blendera. Dodaj szklankę opłukanych truskawek bez szypułek. Możesz użyć mrożonych, ale wyjmij je wcześniej z zamrażalnika, żeby się rozmroziły. Owoce zblenduj na gładki koktajl.
Do blendera wsyp 2,5 szklanki malin (mogą być mrożone, ale wyjmij je wcześniej z zamrażalnika, żeby się rozmroziły). Dodaj 2-3 łyżki jogurtu greckiego, wszystko dokładnie zblenduj. Powstały koktajl powinien mieć idealnie gładką, aksamitną konsystencję. jeśli jest zbyt kwaśny, osłódź go miodem lub syropem z agawy.
Obierz i pokrój 2 średniej wielkości, dojrzałe owoce mango. Wrzuć owoce do blendera, dodaj 100 ml jogurtu greckiego. Zmiksuj składniki na idealnie gładki, aksamitny koktajl. Jeśli napój będzie zbyt słodki, dodaj do niego sok wyciśnięty z 1/2 cytryny lub limonki i dokładnie wymieszaj.
Wrzuć do blendera 1/2 pokrojonego w kawałki awokado i 3 dojrzałe banany. Dodaj łyżeczkę miodu i 1/2 łyżeczki cynamonu. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Smoothie powinno mieć idealnie gładką, aksamitną konsystencję.
Do blendera wrzuć 2 szklanki truskawek (mogą być mrożone, ale wyjmij je wcześniej z zamrażalnika, żeby się rozmroziły). Zblenduj owoce, aby uzyskać mus truskawkowy o idealnie gładkiej konsystencji. Przelej mus do szklanki, blender opłucz, wrzuć do niego 2 pokrojone na kawałki owoce mango, dodaj 100 ml jogurtu naturalnego. Zblenduj. Wlej do szklanki, uzupełnij musem truskawkowym.