Do blendera wrzuć 2-3 garści malin (mogą być mrożone, ale wyjmij je wcześniej z zamrażalnika, żeby się nieco rozmroziły). Zblenduj owoce z dodatkiem 2 łyżek jogurtu greckiego i otrzymany w ten sposób mus przelej do innego naczynie. Wypłucz blender, wrzuć do niego: 1/2 pokrojonego w kawałki banana, pokrojone w kawałki mango i kilka łyżek jogurtu greckiego. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Wlewaj do wysokiej szklanki na zmianę z musem malinowym, aby oba składniki ładnie się połączyły, ale nie wymieszały całkowicie.
Do blendera wrzuć 2 garści truskawek (mogą być mrożone) i dokładnie je zmiksuj. Przelej do naczynia, wypłucz blender i przygotuj smoothie z dużego banana, szklanki pokrojonego ananasa i 1/2 szklanki jogurtu greckiego. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, aż smoothie będzie miało idealnie gładką, aksamitną konsystencję. Wlewaj po trochu do wysokiej szklanki, na przemian z musem truskawkowym.
Do blendera wrzuć: garść truskawek, garść malin i garść jagód (mogą być mrożone). Dodaj szklankę jogurtu naturalnego lub (jeśli chcesz, żeby smoothie było mniej gęste) mleka np. sojowego lub migdałowego). Wszystkie składniki blenduj aż uzyskasz napój o idealnie gładkiej, aksamitnej konsystencji. jeśli chcesz, żeby miał głębszy kolor, dodaj więcej jagód.
Do blendera wrzuć 2 niewielkie garści jarmużu, dodaj niewielki kawałek imbiru, sok wyciśnięty z cytryny lub limonki, 1/2 mango pokrojonego mango i pokrojoną brzoskwinię. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. W razie potrzeby dodaj odrobinę wody lub mleka (roślinnego lub krowiego).
Do blendera wrzuć 2 średniej wielkości, pokrojone w kawałki banany i 2 łyżeczki naturalnego kakao. Dodaj 1/4 szklanki mleka migdałowego i szczyptę cynamonu. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Napój powinien mieć idealnie gładką, aksamitną konsystencję. Udekoruj startą na drobnej tarce gorzką czekoladą.