Składniki:
Sposób przygotowania:
Utrzyj masło z jajkami. Osobno wymieszaj suche składniki. Piekarnik rozgrzej do 170 stopni. Połącz wszystko i wyrób ciasto, zawiń je w folię i daj na kilka minut do lodówki. Potem cienko rozwałkuj i wytnij pierniczki. Wyłóż blachę papierem do pieczenia i piecz 15-20 minut, trzeba pilnować, bo nie mogą być w piekarniku za długo.
10 żywieniowych przykazań w walce z tłuszczem brzusznym
Składniki:
Sposób przygotowania:
Wszystkie składniki na ciasto połącz i zagnieć. Ciasto zawiń w papier do pieczenia i włóż do lodówki na 30 minut. Schłodzone ciasto rozwałkuj i foremkami wytnij pierniki. Pierniki piecz przez 10 minut w 180°C.
5 skutków ubocznych zdrowej diety, o których się nie mówi
Składniki (ciasto):
Składniki (polewa):
Sposób przygotowania:
Ciasto:
Marchew zetrzyj na tarce o grubych oczkach, zblenduj ją z bananem. W osobnym naczyniu dodaj żółtka jaja i daktyle namoczone we wrzątku, i zblenduj. W osobnym naczyniu ubij białka na puszystą pianę. Wszystkie składniki połącz, sparzone wrzątkiem rodzynki dodaj do masy. Podłużną formę do ciasta wyłóż papierem. Przełóż ciasto i piecz w 180°C około 30-40 minut, sprawdzając patyczkiem środek ciasta.
Polewa:
W rondelku roztop czekoladę z dodatkiem cukru i oleju kokosowego. Polewą polej ciasto i posyp pokruszonymi ciasteczkami.
3 żywieniowe mity, które zmienią twoje postrzeganie odchudzania