Kromkę pełnoziarnistego pieczywa posmaruj cienką warstwą masła i podpiecz na złocisty kolor. Następnie posmaruj cienką warstwa lekkiego serka kanapkowego. Na serku ułóż cienkie plasterki gruszki. Całość posyp rozdrobnionymi orzechami np. migdałami lub orzechami włoskimi. Zamiast orzechów możesz użyć pestek dyni.
Posmaruj cienką warstwą masła kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego. Podpiecz w piekarniku, żeby stały się złociste i chrupiące. Każdą z kromek posmaruj cienką warstwą lekkiego serka kanapkowego, następnie ułóż na nich cienkie plasterki banana. Posyp rozdrobnionymi pistacjami i polej odrobiną miodu.
Podpiecz w piekarniku kromki pełnoziarnistego pieczywa tostowego. Gdy staną się złociste i chrupiące, posmaruj je cienką warstwą masła orzechowego (zamiast masła możesz użyć lekkiego serka kanapkowego). Na wierzchu ułóż plasterki truskawek lub innych owoców np bananów, moreli lub jabłek.
Podpiecz w piekarniku kromki pełnoziarnistego pieczywa (tostowego lub zwykłego). Gdy staną się złociste i chrupiące, posmaruj je lekkim serkiem kanapkowym. Na serku ułóż cienkie warstwy figi, wszystko posyp pokruszonymi pistacjami. Jeśli chcesz, żeby twoje tosty były słodsze, możesz je polać odrobiną miodu lub syropu klonowego.
Podpiecz w piekarniku kromki pieczywa tostowego. Posmaruj je cienką warstwą masła orzechowego, na wierzchu ułóż plasterki jabłka (najlepiej wybrać twardą, lekko kwaskowatą odmianę - ich smak będzie doskonale komponował się z masłem orzechowym. Jeśli chcesz, żeby tosty były słodsze, polej je odrobiną miodu lub syropu klonowego, możesz także oprószyć cynamonem.