Duży garnek napełnij wodą do połowy wysokości i doprowadź do wrzenia. Dodaj fasolkę i brokuły, gotuj je na wolnym ogniu przez około 5 minut. Odcedź warzywa. Na dużej patelni podgrzej pastę miso, korzeń imbiru, ocet, olej i szczypiorek. Wrzuć krewetki i smaż przez 10 minut (w połowie tego czasu odwróć je na drugą stronę). Na koniec owoce morza wymieszaj z fasolą i brokułami.
Sos:
Sałatka:
Składniki sosu wymieszaj w niewielkiej misce i odstaw. W dużym naczyniu połącz komosę, szpinak i połowę przygotowanego sosu. Pomieszaj całość za pomocą łyżki. Dodaj paprykę, pomidory i oliwki. Ponownie zamieszaj. Na koniec rozkrusz ser feta i polej resztą dressingu.
Ryż ugotuj z godnie z opisem na opakowaniu. Nastaw piekarnik na 180 stopni. Piersi z kurczaka przekrój wzdłuż na pół. Posmaruj przeciśniętym przez praskę czosnkiem oraz oprósz przyprawami z obu stron. Plastry ananasa pokrój na małe kawałki. Ułóż piersi z kurczaka w naczyniu żaroodpornym. Posyp je kokosem i połóż na nich kawałki ananasa oraz mozzarelli. Przykryj przykrywką. Piecz przez 30 minut. Zjedz z ryżem.
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Na patelni na łyżce oliwy podsmaż pokrojoną w kostkę cebulę, dodaj 2 szklanki rosołu z piersi kurczaka i poczekaj, aż się zredukuje o 1/3 objętości. Dodaj poszarpanego na kawałki kurczaka oraz pokrojoną w plasterki marchewkę i groszek. Wymieszaj łyżkę mąki gryczanej z 2 łyżkami rosołu i zagęść potrawkę z kurczaka. Dopraw majerankiem oraz posiekaną natką pietruszki. Zjedz z ziemniakami.