Pokrój na kawałki 4-5 średniej wielkości pomidorów i podsmaż je na
patelni pod przykryciem na łyżce masła. Odkryj, pozostawiając patelnię
na małym ogniu poczekaj, aż pomidory nieco odparują i przełóż je do
garnka. Zalej litrem rosołu lub bulionu warzywnego, dodaj rozdrobniony
ząbek czosnku. Gotuj pod przykryciem 15-20 minut, a następnie zmiksuj.
Dodaj 2-3 posiekane listki bazylii, dopraw do smaku sproszkowaną papryką
chilli, solą i pieprzem, jeśli chcesz, możesz zabielić 2-3 łyżkami
jogurtu naturalnego. Podawaj z pełnioziarnistymi grzaneczkami.
Metabolizm na wysokich obrotach od rana? Oto śniadania przyspieszające przemianę materii
Na dużej patelni, na łyżce oliwy podsmaż rozdrobniony ząbek czosnku.
Wrzuć obrane i pokrojone w kawałki warzywa: średnią pietruszkę,
ziemniaka, 3 pieczarki, małego pora, cebulę i kawałek (ok 200 g
kalafiora). Zalej wodą, przykryj i duż na małym ogniu, czesto mieszając.
Kiedy warzywa nieco zmiękną, przełóż je do garnka, zalej 1 i 1/2 litra
bulionu warzywnego. Gotuj na małym ogniu pod przykryciem, aż warzywa
zrobią się miękkie, wtedy zmiksuj całość na gładko. Dopraw do smaku
solą, pieprzem, gałką muszkatołową i cynamonem. Dodaj trójkącik serka
topionego i ponownie zmiksuj. Podawaj z tostem przygotowanym z pieczywa
pełnoziarnistego.
3 przepisy na kawę, które podkręcą metabolizm i przyspieszą odchudzanie
Umyj i obierz 4-5 średniej wielkości burakóœ. Pokrój je w kostkę, wrzuć
do garnuszka, zalej wodą i podgotuj, aż zmiękną. Przełóż do dużego
garnka, zalej litrem bulionu warzywnego lub rosołu. Wrzuć listek
laurowy, ziele angielskie, sporą szczyptę świeżo zmielonego, kolorowego
pieprzu i soli. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu. Kiedy buraki będą
już zupełnie miękkie, zmiksuj zupę na gładki krem, dodaj szczyptę
sproszkowanego imbiru. Podawaj z prażonymi nasionami słonecznika.
5 dietetycznych przepisów od Ani Lewandowskiej na upalne dni
2 średniej wielkości cukinie pokrój na kawałki (nie obieraj!). Na
patelni podsmaż na łyżce oliwy rozdrobniony ząbek czosnku, dodaj
cukinię, oprósz solą i świeżo zmielonym pieprzem, przykryj i podsmażaj
jeszcze ok 10 minut, często mieszając. Przełóż do garnka, zalej litrem
rosołu lub bulionu warzywnego, gotuj 10-15 minut, po czym dokłądnie
zmiksuj. Następnie dopraw do smaku pieprzem, solą i sproszkowanym
imbirem, zabiel jogurtem naturalnym. Podawaj z kromką pełnoziarnistego
pieczywa.
Poczuj się lekko! Te napoje skutecznie przyspieszą spalanie tkanki tłuszczowej [5 PRZEPISÓW]
Białą część dużego pora pokrój w talarki. Tak samo pokrój średniej
wielkości cebulę. Na patelni, na łyżce oliwy podsmaż rozdrobniony ząbek
czosnku. Wrzuć na patelnię warzywa, podlej wodą i duś pod przykryciem.
Kiedy zmiękną, przełóż je do garnka, zalej litrem rosołu lub bulionu
warzywnego. Gotuj pod przykryciem 15-20 minut, następnie dokładnie
zmiksuj. Dopraw do smaku solą, pieprzem, gałką muszkatołową i pieprzem
cayenne, zabiel jogurtem naturalnym. Podawaj z groszkiem ptysiowym lub
pełnoziarnistymi tostami.
Jak długo trzeba ćwiczyć, żeby spalić te popularne fast-foody?