10 dużych winogron (kolor dowolny, mogą być mieszane, wtedy ładniej się prezentują) nadziej na szpadki do szaszłyków, następnie maczaj je do połowy w jogurcie naturalnym i wsypanych do miseczki nasionach chia. Szybko układaj na tacy i wsadzaj do zamrażalnika. Po mniej więcej 30 minutach przekąska będzie gotowa.
Dopadł cię głód? Mamy dla ciebie 5 gotowych przekąsek, które szybko dodadzą energii!
Winogrona mrożone w jogurtowej polewie są pyszne i efektowne Pinterest
Do blendera wrzuć dużego, pokrojonego na kawałki banana oraz obraną, pozbawioną białych błonek i podzieloną na cząstki pomarańcz. Owoce dokładnie zmiksuj. Dodaj pół szklanki wody i ponownie miksuj, aż koktajl nabierze aksamitną, idealnie gładką konsystencję. Jeśli będzie taka potrzeba, dodaj więcej wody (zależy to od tego, jak soczystej pomarańczy użyłeś).
Lody bananowe to idealna przekąska - są smaczne i zdrowe
Koktajl z banana i pomarańczy jest sycący i bardzo zdrowy Pinterest
Szklankę malin (powinny być twardawe, łatwiej będzie je faszerować) podziel na dwie części. Połowę wypełnij lekkim serkiem waniliowym. Do faszerowania malin serkiem, najlepiej użyć specjalnej strzykawki do dekorowania tortów i innych wypieków. Do pozostałych malin powtykaj niewielkie kawałki gorzkiej czekolady.
Rodzynki - niepozorna przekąska pełna cennych właściwości (Kalorie, KCAL)
Maliny faszerowane lekkim serkiem można jeść bez wyrzutów sumienia Pinterest
Do sześciu małych tartaletek wlej jogurt naturalny (jeśli chcesz, żeby twoja przekąska była bardziej słodka, możesz dodać do jogurtu 1/2 łyżeczki miodu i dokładnie wymieszać). Na każdej tartaletce połóż borówkę amerykańską i delikatnie dociśnij ją palcem (powinna zanurzyć się w jogurcie do połowy). Wstaw do zamrażalnika i zostaw w nim, aż jogurt całkowicie się zamrozi. Zamiast borówek amerykańskich możesz użyć innych owoców np. malin, porzeczek etc.
Ciasteczka maślane bezglutenowe - zdrowe i lekkie
Lodowe tartaletki jogurtowe to przekąska nie tylko dla tych, którzy dbają o linię Pinterest/eatwell101.com
Dokładnie umyj duże jabłko, przekrój, usuń gniazdo nasienne. Połówki jabłka pokrój na cząstki, każdą z nich posmaruj cienką warstwą masła orzechowego. Na każdej cząstce jabłka połóż połówkę śliwki i delikatnie dociśnij. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury ok. 200 °C. Zapiekaj kwadrans.
Zapiekane jabłko z masłem orzechowym i śliwkami można przygotować w kilka minut Pinterest