Do blendera wrzuć 2 obrane i pokrojone na kawałki dojrzałe owoce mango, dodaj 2 listki świeżej mięty i pół szklanki jogurtu naturalnego. Wszystkie składniki dokładnie zmiksuj, sorbet powinien mieć idealnie gładką konsystencję. Przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika, aż się zmrozi.
Potrzebujesz ochłody? Truskawkowy mus, cytrynowy sorbet, a może lody bananowe? [5 FIT PRZEPISÓW]
Obierz i podziel na cząstki pomelo, dokładnie usuń białe błonki. Owoc wrzuć do blendera, dodaj 1/2 łyżeczki miodu, 2 listki świeżej mięty i 1/2 szklanki zimnej wody. Składniki dokładnie zmiksuj, przełóż do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika, aż sorbet się zmrozi.
5 przekąsek na letni upały, które mają mniej niż 100 kalorii [FIT PRZEPISY]
Do blendera wlej 400 ml mleka kokosowego, dodaj 100 g wiórków kokosowych, 2 łyżki miodu, sok wyciśnięty z limonki. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Przełóż sorbet do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika. Sorbet doskonale smakuje z owocami w syropie.
Pyszne owocowe sorbety w sam raz na upał. Wypróbuj 5 sprawdzonych przez nas przepisów
Do blendera wlej 2 szklanki soku z owoców granatu, dodaj łyżeczkę cukru pudru i sok wyciśnięty z limonki. Wszystkie składniki zblenduj, przelej do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika. Przed podaniem udekoruj świeżymi owocami granatu.
10 pomysłów na arbuza! Wypróbuj przepisy na dietetyczne przekąski i napoje arbuzowe
Do blendera wrzuć owoce liczi (razem z 1/2 syropu, puszka 560 g), łyżkę kandyzowanego imbiru, sok wyciśnięty z limonki oraz 2-3 listki świeżej mięty. Wszystkie składniki dokładnie zblenduj. Przełóż sorbet do plastikowego pojemnika i wstaw do zamrażalnika.