Pokrusz 200 g kruchych ciasteczek zbożowych, dodaj 4 łyżki roztopionego masła, składniki dokładnie zmiksuj. Powstałą masą wyłóż spód wysmarowanej masłem lub wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy i wstaw do lodówki. Kilogram twarogu sernikowego wymieszaj z łyżką miodu lub syropu z agawy 3-4 łyżki ostudzonego waniliowego budyniu i sokiem wyciśniętym z limonki (jeśli chcesz, żeby ciasto było bardziej kwaskowate, dodaj sok wyciśnięty z 2 limonek). Składniki dobrze wymieszaj, powstałą masę wyłóż na spód przygotowany z ciasteczek, wstaw do lodówki na 3-4 godziny.
Kochasz tradycyjny sernik? Specjalnie dla was znalazłyśmy przepisy na fit serniki bez grama cukru!
Pokrusz 200 g kruchych ciasteczek zbożowych (mogą być orzechowe lub imbirowe), dodaj 5 łyżek roztopionego masła, składniki dokładnie zmiksuj. Powstałą masą wyłóż spód tortownicy i wstaw do lodówki. 1/2 kg twarogu sernikowego zmiksuj na gładką masę ze szklanką jogurtu naturalnego, 2 pokrojonymi na kawałki brzoskwiniami. Rozpuść 2 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszaj, dodaj do masy serowej. Dokładnie wymieszaj. Masę wyłóż na spód przygotowany z ciasteczek i wstaw do lodówki na 3 godziny.
Sernik na zimno - najlepszy deser na lato!
Dokładnie pokrusz 200 g kruchych ciasteczek zbożowych, dodaj 4-5 łyżek roztopionego masła, składniki dokładnie zmiksuj. Powstałą masą wyłóż spód tortownicy i wstaw do lodówki, aż stężeje. 1/2 kg twarogu sernikowego zmiksuj na gładką masę ze szklanką jogurtu naturalnego i 2 garściami truskawek. Rozpuść 2 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszaj, dodaj do masy serowej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę wyłóż na spód przygotowany z ciasteczek i wstaw do lodówki na 2-3 godziny.
Prosty przepis: fit sernik na jogurtach naturalnych [Prosty Sernik]
Dokładnie pokrusz 250 g kruchych ciasteczek zbożowych, dodaj 4-5 łyżek roztopionego masła, składniki dokładnie zmiksuj, aż powstanie jednolita masa. Powstałą masą dokładnie wyłóż spód tortownicy i wstaw do lodówki, aż stężeje. 1/2 kg twarogu sernikowego zmiksuj na gładką masę z 1 i 1/2 szklanki jogurtu greckiego i sokiem wyciśniętym z 1/2 limonki. W 1/2 szklanki ciepłej wody rozpuść 2 łyżki żelatyny, dokładnie wymieszaj, wystudź, dodaj do masy serowej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę wyłóż na spód przygotowany z ciasteczek i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Przygotuj sos z owoców: zmiksuj po garści truskawek, jagód i malin, dodaj łyżkę soku z limonki i 2-3 listki świeżej mięty. Ponownie zmiksuj. Owocową polewą polej sernik bezpośrednio przed podaniem.
Sernik kalorie - ile kalorii ma sernik?
Dokładnie pokrusz 200 g kruchych ciasteczek zbożowych, dodaj 4-5 łyżek roztopionego masła i łyżkę soku wyciśniętego z pomarańczy, składniki dokładnie zmiksuj. Powstałą masą wyłóż spód tortownicy i wstaw do lodówki, aż stężeje. 1/2 kg twarogu sernikowego zmiksuj na gładką masę ze szklanką jogurtu greckiego. Obierz 2 pomarańcze, usuń z nich białe błonki, pokrój na kawałki, dodaj do masy serowej i ponownie dokładnie zmiksuj. Rozpuść 2 łyżki żelatyny w 1/2 szklanki wody, dokładnie wymieszaj, dodaj do masy serowej. Wszystko dokładnie wymieszaj. Masę wyłóż na spód przygotowany z ciasteczek i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Udekoruj skórką z pomarańczy.
Jak zrobić niskokaloryczny sernik?