Fit przepisy z jagodami w roli głównej od Ewy Chodakowskiej
Składniki:
Sposób przygotowania:
Do blendera wrzuć mrożonego banana, mleko migdałowe, masło orzechowe, płatki owsiane, kakao oraz ekstrakt waniliowy. Wszystko zmiksuj na gładką masę i przelej do miseczki. Udekoruj wcześniej przygotowanymi dodatkami.
Zdrowe i pyszne przekąski z diety dr Dąbrowskiej
Składniki:
Sposób przygotowania:
Jogurt grecki wraz z mascarpone i miodem ubij na gęsty krem. Pokrój chałkę na małe kromki i opiecz je w piekarniku lub tosterze. Na tak przygotowane grzanki nałóż przygotowany wcześniej serek i przystrój je owocami.
Składniki:
Pudding chia:
Mus truskawkowo-rabarbarowy
Sposób przygotowania:
W misce wymieszaj nasiona chia, mleko kokosowe, syrop klonowy i ekstrakt waniliowy. Odłóż do lodówki, by mieszanka zgęstniała i zrobił się pudding.
W małym garnuszku umieść rabarbar, truskawki i syrop klonowy. Gotuj przez 10 minut, mieszając co kilka minut i pozwól by nadmiar wody wyparował z owoców. Do szklanki lub małego pucharka przełóż trochę puddingu, a na górę dodaj lekko ostudzony mus truskawkowo-rabarbarowy.
Pyszne owocowe sorbety w sam raz na upał
Składniki:
Sposób przygotowania:
Przygotuj dwie miski. W jednej zmieszaj wszystkie suche składniki, a w drugiej wszystkie mokre, oprócz barwnika. Do miski z mokrą masą dodawaj suche składniki, nieustannie mieszając. Kilka łyżek tak przygotowanej masy odłóż do osobnej miseczki i dodaj do niej kilka kropel barwnika spożywczego, by nabrała intensywnie czerwonej barwy. Na rozgrzaną gofrownicę nalewaj porcję ciasta, po czym małą łyżeczką nakładaj trochę czerwonego ciasta i widelcem wykonuj zygzaki, łącząc delikatnie masy. Piecz gofry jak zwykle.
10 pomysłów na arbuza! Wypróbuj przepisy na dietetyczne przekąski i napoje arbuzowe