Rozmawiamy z Anią Lewandowską. Tylko nam zdradziła swoje plany na przyszłość
Pierwszą rzeczą, którą Ania proponuje są koreczki. Pyszne, zdrowe, a ich przygotowanie nie zajmie ci więcej niż kilka minut.
Składniki (dla 4 osób, 160 kcal na 1 porcję):
Przygotowanie: Składniki pokrój na mniejsze kawałki. Na wykałaczki nadziewaj kolejno: szynkę, pomidora, ser i ogórek.
Frytki z batatów z domowym ketchupem według Ani Lewandowskiej www.hpba.pl
Składniki (dla 4 osób, 325 kcal na 1 porcję):
Frytki:
Ketchup:
Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w paski. Skrop warzywa oliwą, oprósz przyprawami. Piecz w temperaturze 180°C, przez około 30 minut. Przygotuj ketchup: pomidory sparz i usuń skórkę. Zmiksuj wszystkie składniki na ketchup.
Składniki (dla 4 osób, 307 kcal na 1 porcję):
Przygotowanie: Pomidora sparz, usuń skórkę i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę, a czosnek i bazylię drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki i nałóż na pieczywo.
Zapiecz w temperaturze 180°C przez około 3-4 minuty.
Rollsy z jajek według Ani Lewandowskiej www.hpba.pl
Składniki (dla 4 osób, 200 kcal na 1 porcję):
Przygotowanie: Do miseczki wbij jaja i bardzo dokładnie je roztrzep. Dodaj pokrojone pomidory i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz, i wylej na nią masę jajeczną (placek powinien być cienki, z racji na dużą porcję konieczne może być podzielenie masy na 2 części). Po 2 minutach podważ masę szpatułką i zawiń w rulonik wraz z polędwicą. Pokrój na mniejsze kawałki i nabij na wykałaczki. Ułóż rollsy na liściach cykorii.
Składniki (dla 4 osób, 280 kcal na 1 porcję):
Przygotowanie: Bataty obierz, pokrój w plastry i piecz w temperaturze 200°C przez 20-25 minut. Przestudzone bataty wrzuć do miski, dodaj mąkę, koncentrat i przyprawy. Wyrabiaj ciasto, a potem rozwałkuj. Ciasto wyłóż na blachę i zrób nakłucia widelcem. Piecz w temperaturze 210°C przez 10-15 minut. Rukolę umyj i ułóż na pizzy. Dodaj pomidorki przekrojone na połówki.
Kulki kokosowe według Ani Lewandowskiej www.hpba.pl
Składniki (dla 4 osób, 251 kcal na 1 porcję):
Przygotowanie: Daktyle i migdały zalej wrzątkiem, odstaw na 15 minut. Zblenduj daktyle i migdały z wiórkami i olejem. Formuj kulki i polej je roztopioną czekoladą.
Nowość od Ani Lewandowskiej - czekoladowe przekąski. To może być absolutny hit