Mundialowe przekąski do 350 kcal według Ani Lewandowskiej. Idealne do meczu

Ania Lewandowska jak zwykle przygotowana jest na każdą okazję. Trenerka postanowiła zaproponować swoim fanom fit przekąski do meczu, które są zdrowe i mają mniej niż 350 kcal! Dzięki nim nasza forma pozostanie na swoim miejscu.

Koreczki według Ani Lewandowskiej 

Rozmawiamy z Anią Lewandowską. Tylko nam zdradziła swoje plany na przyszłość

Pierwszą rzeczą, którą Ania proponuje są koreczki. Pyszne, zdrowe, a ich przygotowanie nie zajmie ci więcej niż kilka minut. 


Składniki (dla 4 osób, 160 kcal na 1 porcję):

  • szynka parmeńska 120 g – 8 plastrów
  • pomidorki koktajlowe 160 g – 8 sztuk
  • ogórek kiszony 240 g – 4 sztuki
  • ser kozi 160 g – 8 plastrów

Przygotowanie: Składniki pokrój na mniejsze kawałki. Na wykałaczki nadziewaj kolejno: szynkę, pomidora, ser i ogórek.

Frytki z batatów z domowym ketchupem według Ani Lewandowskiej 

Frytki z batatów z domowym ketchupem według Ani Lewandowskiej
Frytki z batatów z domowym ketchupem według Ani Lewandowskiej www.hpba.pl

Składniki (dla 4 osób, 325 kcal na 1 porcję):

Frytki:

  • bataty 900 g – 3 sztuki
  • oliwek z oliwek 40 ml – 4 łyżki
  • tymianek 2 g – 0,5 łyżeczki
  • oregano suszone 2 g – 0,5 łyżeczki
  • sól morska 1,5 g – 0,25 łyżeczki

Ketchup:

  • pieprz czarny 1,5 g – 0,25 łyżeczki 
  • pomidor 240 g – 3 sztuki
  • czosnek 10 g – 2 ząbki
  • oliwa z oliwek 10 ml – 2 łyżeczki
  • ocet jabłkowy 6 ml – 2 łyżeczki
  • musztarda dijon 10 g – 1 łyżeczka
  • cukier kokosowy 10 g – 1 łyżeczka
  • papryka czerwona ostra 1 g – 0,25g łyżeczki
  • zioła prowansalskie 2 g – 0,5 łyżeczki
  • sól morska 0,2 g – 2 szczypty
  • pieprz czarny 0,2 g – 2 szczypty

Przygotowanie: Bataty obierz i pokrój w paski. Skrop warzywa oliwą, oprósz przyprawami. Piecz w temperaturze 180°C, przez około 30 minut. Przygotuj ketchup: pomidory sparz i usuń skórkę. Zmiksuj wszystkie składniki na ketchup.

Ania Lewandowska wypuściła nowy produkt w Foods by Ann, ale nie zgadniecie kto jej pomagał przy wymyślaniu kolejnych smaków

Czosnkowe grzanki z mozzarellą według Ani Lewandowskiej 

Składniki (dla 4 osób, 307 kcal na 1 porcję):

  • chleb żytni razowy na zakwasie 320 g – 8 kromek
  • pomidor 160 g – 2 sztuki
  • ser mozzarella 200 g – 8 plastrów
  • czosnek 20 g – 4 ząbki
  • bazylia świeża 8 g – 8 liści
  • sól morska 0,4 g – 4 szczypty
  • pieprz czarny 0,4 g – 4 szczypty

Przygotowanie: Pomidora sparz, usuń skórkę i pokrój w kostkę. Ser pokrój w kostkę, a czosnek i bazylię drobno posiekaj. Wymieszaj wszystkie składniki i nałóż na pieczywo.
Zapiecz w temperaturze 180°C przez około 3-4 minuty.

Rollsy z jajek według Ani Lewandowskiej

Rollsy z jajek według Ani Lewandowskiej
Rollsy z jajek według Ani Lewandowskiej www.hpba.pl

Składniki (dla 4 osób, 200 kcal na 1 porcję):

  • jaja kurze (rozmiar S) 300 g – 6 sztuk
  • masło klarowane 15 g – 1 łyżka
  • polędwica z indyka 200 g – 8 plastrów
  • pomidor 160 g – 2 sztuki
  • szczypiorek 20 g – 0,5 pęczka
  • cykoria 80 g – 1 sztuka
  • pieprz czarny 1,5 g – 0,25 łyżeczki
  • sól morska 1,5 g – 0,25 łyżeczki

Przygotowanie: Do miseczki wbij jaja i bardzo dokładnie je roztrzep. Dodaj pokrojone pomidory i szczypiorek, dopraw solą i pieprzem i wymieszaj. Na patelni rozgrzej tłuszcz, i wylej na nią masę jajeczną (placek powinien być cienki, z racji na dużą porcję konieczne może być podzielenie masy na 2 części). Po 2 minutach podważ masę szpatułką i zawiń w rulonik wraz z polędwicą. Pokrój na mniejsze kawałki i nabij na wykałaczki. Ułóż rollsy na liściach cykorii.

Nowy biznes Lewandowskiej już okazał się prawdziwą żyłą złota. Dlaczego? W 'Healhtly Center by Ann' prowadzić będzie treningi wielka gwiazda

Pizza z batatów z rukolą i pomidorkami według Ani Lewandowskiej 

Składniki (dla 4 osób, 280 kcal na 1 porcję):

  • bataty 600 g – 2 sztuki
  • mąka gryczana 140 g – 1 szklanka
  • koncentrat pomidorowy 30% 50 g – 2 łyżki
  • rukola 40 g – 2 garści
  • pomidorki koktajlowe 200 g – 10 sztuk
  • oregano suszone 4 g – 1 łyżeczka
  • bazylia suszona 4 g – 1 łyżeczka
  • papryka czerwona ostra 2 g – 0,5 łyżeczki
  • sól morska 1,5 g – 0,25 łyżeczki

Przygotowanie: Bataty obierz, pokrój w plastry i piecz w temperaturze 200°C przez 20-25 minut. Przestudzone bataty wrzuć do miski, dodaj mąkę, koncentrat i przyprawy. Wyrabiaj ciasto, a potem rozwałkuj. Ciasto wyłóż na blachę i zrób nakłucia widelcem. Piecz w temperaturze 210°C przez 10-15 minut. Rukolę umyj i ułóż na pizzy. Dodaj pomidorki przekrojone na połówki.

Kulki kokosowe według Ani Lewandowskiej 

Kulki kokosowe według Ani Lewandowskiej
Kulki kokosowe według Ani Lewandowskiej www.hpba.pl

Składniki (dla 4 osób, 251 kcal na 1 porcję):

  • daktyle suszone niesiarkowane 90 g – 2 garści
  • olej kokosowy extra virgin 15 g – 1 łyżeczka
  • migdały 60 g – 4 łyżki
  • wiórki kokosowe 24 g – 4 łyżki
  • czekolada gorzka 90% 24 g – 4 kostki

Przygotowanie: Daktyle i migdały zalej wrzątkiem, odstaw na 15 minut. Zblenduj daktyle i migdały z wiórkami i olejem. Formuj kulki i polej je roztopioną czekoladą.

Nowość od Ani Lewandowskiej - czekoladowe przekąski. To może być absolutny hit

Na trening Ani Lewandowskiej przyszło ponad 1000 osób, a my jako jedyne byłyśmy za kulisami. Tego nie zobaczycie nigdzie indziej

Więcej o: