sos szczypiorowy:
Zaczynamy od sosu szczypiorowego. Siekamy gruby szczypior ( im więcej, tym lepiej ). Do miseczki nakładamy gęsty jogurt i dodajemy szczypior. Całość solimy, dodajemy pieprz ( po 3 szczypty ) i cukier. Dodajemy do smaku parę kropli soku z cytryny. Całość mieszamy i gotowe.
Awokado przekrawamy na pół, usówamy pestkę. Delikatnie, dużą łyżką oddzielamy skórkę. Czyste awokado skraplamy odrobiną cytryny, aby nie ściemniało. Ścinamy czubek jednej połówki awokado, aby mogło stabilnie stać na talerzu.
Smażymy jajko ( ja smażę ostatnio na wodzie ). Pomidora kroimy na plastry. Smażymy plaster łososia.
Na awokadao kolejno nakładamy : rukola, sos szczypiorowy, łosoś, pomidor, sos szczypiorowy, rukola. I nakładamy na całość drugą połówkę awokado. Posypujemy czarnuszką.
Nie zapomnijcie skorzystać z patyczków grillowych – na pewno ułatwią jedzenie i utrzymają całość mega pysznego awokado burgera.
Przepisy, które możecie zobaczyć na naszym portalu zostały dla nas specjalnie przygotowane przez nowe ambasadorki Myfitness.pl. Na mapie stołecznej Warszawy, Poznania i Szczecina właśnie ruszyła kampania "Jesteśmy #Myfitnessteam, a Ty?", którą od dziś możecie zobaczyć na bilbordach, przystankach, a także w kinach Helios i w telewizji Stopklatka. Przy okazji całej akcji siedem pięknych i silnych kobiet przedstawiło nam swoje sposoby na szczupłą i zgrabną sylwetkę.