Deser na każdą porę dnia- bananowo-owsiane muffiny

Banan i płatki owsiane brzmią banalnie. Sęk w tym, że z banału też można wyczarować coś genialnego. Na bazie tych dwóch produktów powstały muffiny, które z każdym kolejnym kęsem smakują coraz lepiej. O każdej porze dnia.

Składniki:

-dwa banany
-dwa jajka
-dwie łyżki syropu klonowego
-łyżeczka cynamonu
-łyżeczka proszku do pieczenia
-miseczka jogurtu greckiego - 200 g
-miska płatków owsianych - 250 g
-250 ml mleka
-borówki
-maliny
-orzechy pekan

Przygotowanie:

Obierz dwa banany, wrzuć do miski i rozgnieć. Dodaj dwa jajka i wszystko wymieszaj. Do masy dodaj również syrop klonowy, cynamon, proszek do pieczenia, jogurt grecki oraz płatki owsiance. Wszystko dokładnie wymieszaj. W trakcie mieszania dolej mleko. Masę przełóż do foremek i połóż na niej owoce oraz orzechy. Piecz 30 minut w 180 stopniach.

Smacznego!

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.