Arbuz w nietypowej wersji- na patyku

Arbuz to najlepsze rozwiązanie dla osób, które uprawiają aktywny tryb życia. Doskonale nawadnia organizm, wspomaga pracę serca i przyśpiesza regenerację mięśni po treningu. Arbuz, gorzka czekolada i orzechy włoskie to połączenie, które musisz poznać bliżej. A jak już przełamiecie lody, to gwarantujemy, że tego smaku szybko nie zapomnisz

Składniki:

plaster arbuza
pół tabliczki gorzkiej czekolady
garść orzechów włoskich

Przygotowanie:

Kup połówkę arbuza i ukrój kilkucentymetrowy plaster. Następnie podziel na osiem trójkątów. W skórkę wbij patyczki. Do woreczka wsyp orzechy i rozdrobnij je uderzając wałkiem. Roztop połówkę czekolady i polej nią przygotowane trójkąty. Wszystko posyp orzechami i odstaw do lodówki na 10 minut. Jedz i rozkoszuj się idealnym połączeniem.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.