1. BURGER
Jeśli chcesz poczuć się prawdziwym zwycięzcą, musisz koniecznie przygotować burgera w wykonaniu ambasadorki Sport.pl Joanny Jędrzejczyk.
SKŁADNIKI:
- 250 g mięsa mielonego z indyka - (kilka burgerów)
- jajko
- sól i pieprz
- natka pietruszki
- olej kokosowy
- rukola
- czerwona cebula
- pomidory
- kiełki buraka
- kiełki pora
- pomidor koktajlowy
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku przygotuj mięso. Dodaj do niego jajko, sól, pieprz oraz natkę pietruszki. Uformuj burgera - wedle własnego uznania. Smaż go z każdej strony na patelni - tak, by się mocno zarumienił. Przekrój bułkę i na jednej połówce połóż kolejno: sałatę, burgera, pomidory oraz cebulę. Wszystko posól i popierz. Na sam koniec dodaj kiełki buraka i pora. Przykryj drugą połówką, przebij patykiem razem z koktajlowym pomidorem.
2. ŁOSOŚ pieczony ze szpinakiem i jajkiem
Są takie produkty, które w połączeniu smakują wyjątkowo dobrze. Dodając do tego jeszcze najprostszy sposób przygotowania, wychodzi coś, co spodoba się każdemu, kto uwielbia proste i zdrowe przepisy.
SKŁADNIKI:
- łosoś
- spora garść szpinaku
- jajko
- sól i pieprz
- oliwa
PRZYGOTOWANIE:
Do żaroodpornego naczynia wsyp szpinak. Skrop delikatnie oliwą, posól oraz popieprz. Połóż na szpinaku łososia. Obok ryby zrób delikatnie miejsce na jajko i wbij je. Następnie skrop łososia oliwą i na samym końcu popieprz oraz posól zarówno łososia, jak i jajko.
3. TACOS w dietetycznej wersji
Sięgnęliśmy aż do Meksyku i odchudziliśmy jeden z najbardziej popularnych fast foodów. Połączyliśmy nasze ulubione smaki i zdrowe produkty, dzięki którym bez żadnych wyrzutów sumienia będziesz mogła się zajadać.
SKŁADNIKI:
- tacos
- pierś z kurczaka
- pomidorki koktajlowe
- papryka czerwona
- cebula czerwona
- awokado
- limonka
- natka pietruszki
- kurkuma
- pieprz i sól
- oliwa z oliwek
PRZYGOTOWANIE:
Na samym początku pokrój kurczaka w kostkę. Przypraw solą, pieprzem oraz kurkumą i odłóż na chwilę. W następnej kolejności zajmij się krojeniem warzyw. Pokrój pomidory, cebulę, paprykę oraz awokado na drobne części. Kurczaka usmaż na patelni, żeby się zarumienił. Kiedy wszystkie produkty masz w zasięgu ręki, zacznij warstwowo układać w tacos. Na sam koniec połóż pietruszkę i skrop sokiem z limonki.