Jak wiemy, awokado ma mnóstwo zalet. Skutecznie obniża poziom złego cholesterolu i reguluje ciśnienie krwi. Awokado zawiera dużo cukru, witaminy A, C, E i B oraz luteinę. Na ten owoc trzeba jednak uważać, bo jego kaloryczność jest bardzo duża. 41 gramów tłuszczu – tyle właśnie posiada średniej wielkości awokado.
Wracają do kawy. Większość ludzi zaczyna właśnie dzień od tego napoju. Z użyciem awokado można przyrządzić pożywną wersję tego trunku, która jest ostatnio kulinarnym hitem.
Kawa wywodzi się z Indonezji i jej oryginalna nazwa to Es Alpukat. W tamtych rejonach serwowana jest jako deser. Zachęcamy do jej wypicia - jest przepyszna!
Zobaczcie przepis na kawę z awokado:
SKŁADNIKI:
- połówka awokado
- filiżanka kawy
- miód
- pół szklanki mleka kokosowego
PRZYGOTOWANIE:
1. Zaparz filiżankę kawy.
2. Dodaj wszystkie składniki do jednego naczynia i zblenduj.
3. Na załączonym zdjęciu z Instagrama widać, że kawę można spożywać z gałką lodów i gorzką czekoladą. Jeżeli masz na to ochotę - spróbuj!
WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ