Złote mleko idealnie sprawdzi się w mroźne dni. SPRAWDŹ, jak przygotować je najszybszym sposobem

Brzmi dość tajemniczo i dziwnie. Bo mleko w zestawieniu z żółtym mlekiem może skojarzyć się źle. Niemniej, jest to jeden z najlepszych napój, które rozgrzeją i są wspaniałym sprzymierzeńcem w odchudzaniu. Zobaczcie, jak przygotować złote mleko szybko i... DOBRZE!

O zaletach złotego mleka pisaliśmy TUTAJ.

PRZEPIS:

Składniki:

- migdały - 250 g
- litr wody mineralnej
- kurkuma
- cynamon
- imbir
- olej kokosowy

Przygotowanie:

Zalej migdały i zostaw na noc. Następnie odcedź je, wsyp do miski, zalej wodą i zblenduj. Wszystko przelej przez sitko i wyciśnij. Do gotowego mleka dodaj łyżkę kurkumy, cynamonu, oleju kokosowego oraz płaską łyżkę (małą łyżeczkę) imbiru. Wszystko dokładnie wymieszaj i podgrzej.

WIĘCEJ PODOBNYCH HISTORII ZNAJDZIESZ TUTAJ.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.