Przepis na domową granolę z dynią
Składniki:
3 szklanki płatków owsianych
ok. 3/4 szklanki puree z pieczonej dyni
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki kardamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
2 łyżki nasion chia
1/3 szklanki pestek z dyni
1/3 szklanki nasion słonecznika
1/3 szklanki orzechów włoskich lub pekan
1/2 szklanki wiórków kokosowych
4 łyżki syropu klonowego lub melasy
3 łyżki oleju kokosowego
Przygotowanie:
Wszystkie składniki wsyp do dużej miski i wymieszaj. Następnie wysyp je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 160 stopni na ok. 45 minut.
Pamiętaj, aby w trakcie pieczenia kilka razy przemieszać granolę kilka razy, aby dobrze się upiekła.
Gdy będzie już gotowa i przestygnie przesyp ją do szklanego słoika.
Granola wyśmienicie smakuje z dodatkiem mleka lub naturalnego jogurtu.
WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ.