Ten jesienny deser zmniejsza ilość tkanki tłuszczowej, zwiększa siłę i masę mięśni oraz cudownie... rozgrzewa! [PRZEPIS]

Ten jesienny deser ma niewiele kalorii, za to jest źródłem błonnika pokarmowego i cennych substancji odżywczych. To najlepszy dowód na to, że czasami najprostsze przepisy są najlepsze! Cudownie rozgrzewa, dodaje energii i poprawia humor. W sam raz na deszczowe i chłodne dni!

.. www.fotolia.pl

Składniki:

- jabłka

- suszona żurawina

- orzechy włoskie i laskowe

- syrop klonowy lub z agawy

- cynamon

- kardamon

Przygotowanie:

W jabłkach wydrąż środki, a następnie delikatnie posyp je cynamonem. Potem wypełnij je je żurawiną, posiekanymi orzechami, kardamonem i wybranym syropem.

Owoce ułóż na blaszce i piecz 20 minut w 150 stopniach. Gotowe! Ten pyszny i zdrowy deser ogrzeje cię w chłodne dni, a ponadto jest źródłem błonnika pokarmowego i ma niewiele kalorii. Czasami najprostsze przepisy są najlepsze :) Smacznego!

WIĘCEJ PODOBNYCH PRZEPISÓW ZNAJDZIESZ TUTAJ.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.