Teraz już NIGDY nie wyrzucisz skórki od banana!

Zawsze zjadasz banana i wyrzucasz skórkę? TO BŁĄD! Sprawdź, jak wiele ma zastosowań!
.
. .

 1. Wspomaga trawienie i obniża cholesterol

Skórka banana zawiera dużo błonnika, który obniża cholesterol i wspomaga trawienie. Należy zdrapać łyżeczką środek skórki i spożyć.

2. Wybiela zęby

Wystarczy przez 2 tygodnie przecierać zęby środkiem skórki banana. Już po kilku zabiegach zobaczysz różnicę!

3. Działa przeciwzmarszczkowo

Natrzyj twarz skórką banana i zostaw ją na pół godziny. Później zmyj letnią wodą i ciesz się gładką skórą!

4. Zmniejsza ryzyko zaćmy

Wraz z wiekiem, wzrasta ryzyko zaćmy. Skórka banana zawiera luteinę, która jest silnym przeciwutleniaczem, który chroni oczy przed działaniem wolnych rodników i szkodliwych promieni UV.

5. Poprawia nastrój

Jedząc wnętrze skórki od banana, wydziela się serotonina - hormon szczęścia.

6. Pomaga spokojnie przespać noc

Skórka banana pełna jest tryptofanu, który pomaga w spokojnym śnie.

7. Niweluje swędzenie powstałe w wyniku ugryzienia komarów

Wystarczy potrzeć swędzące miejsce skórką banana, a natychmiast odczujesz ulgę.

WIĘCEJ PODOBNYCH PORAD ZNAJDZIESZ TUTAJ.

Więcej o:
Copyright © Gazeta.pl sp. z o.o.